Wild

Det PlayStation-eksklusive eventyret Wild er trolig kansellert

Ny rapport hevder prosjektet ble skrotet etter at spillsjef Michel Ancel pensjonerte seg.

Sony Interactive Entertainment

18. september 2020 valgte utviklerveteranen Michel Ancel å gi seg i spillbransjen. Skaperen av blant annet Rayman lovet den gang at hans eksisterende prosjekter skulle leve videre, men nå ser det ut til at i hvert fall ett av dem er skrotet.

Wild er angivelig kansellert.
Sony Interactive Entertainment

I en fersk Giant Bomb-video (via VGC) hevder journalist og spillviter Jeff Grubb at eventyret Wild er kansellert. Ifølge Grubb hadde teamet prøvd å pusle videre med det etter at Ancel forlot skuta, men på et eller annet tidspunkt tok det angivelig slutt.

– Jeg kan bekrefte at det spillet er kaputt. Det er ikke noe Wild lenger. Wild er dødt. Jeg tror Michel Ancel forlot prosjektet. Han jobber ikke med det lenger og prosjektet ble lagt ned. Teamet som jobbet med det utforsket muligheter for å holde sammen og jobbe med andre prosjekter, sa Grubb uten å utdype videre.

På sine nettsider søker Wild-utvikler Wild Sheep Studio for øvrig etter medarbeidere, men akkurat hva de skal jobbe med kommer ikke frem.

Wild ble opprinnelig avduket i 2014, med planer om en eksklusiv utgivelse på PlayStation 4. I det omfattende eventyret skulle spillere få utforske en diger verden, og løse gåter og utfordringer ved blant annet å ta kontroll over ulike dyr i naturen. Spillet dukket opp igjen i 2015, men ellers har vi ikke hørt stort.

Ved siden av Wild jobbet Ancel også med Beyond Good & Evil 2 da han ga seg i fjor. Også det skulle fortsette som før, og så langt har vi ikke hørt noe annet – selv om det begynner å bli en stund siden Ubisoft delte nyheter om spillet.

LES OGSÅ: Beyond Good & Evil blir film »

Siste fra forsiden