– Det siste store MMO-et med månedsavgift

The Old Republic blir angivelig siste skanse mot mikrotransaksjoner.

Stadig flere massive onlinespill går bort fra abonnementsløsninger. Sist ut er DC Universe Online, som går over til finansiering gjennom mikrotransaksjoner fra neste måned av.

Superheltspillet er i godt selskap. Fra før av har også Age of Conan, Star Trek Online og Lord of the Rings: Online gått samme vei.

Om vi skal tro Sony Online Entertainment-sjef, John Smedley, har vi mer mikrotransaksjoner i vente fremover. I et intervju med Gamesindustry.biz (betaltjeneste) hevder Smedley rett og slett at det kommende Star Wars: The Old Republic fort kan bli det siste, store MMO-spillet som baserer seg på en abonnementsløsning.

DC Universe Online flyr abonnementsfritt.

– Hvorfor sier jeg det? For å si det enkelt så beveger verden seg videre fra abonnementsmodellen og over tid kommer ikke lenger spillerne til å akseptere denne løsningen, presiserer Smedley.

Tallenes tale

Og tallene støtter oppunder Smedleys påstand. Ifølge en undersøkelse Screen Digest har foretatt, så man en fem prosents nedgang i abonnementsinntekter i fjor, mens inntektene fra mikrotransaksjoner økte med en fjerdedel.

Da vi tok en prat med Ragnar Tørnquist, produsenten for det kommende The Secret World nå nylig, ville heller ikke han utelukke mikrotransaksjoner. Spillet skal allikevel ifølge planen være abonnementsbasert i første omgang.

Les også: MMO-abonnement er på vei ut

Hva foretrekker du, en abonnementsløsning eller finansiering gjennom mikrotransaksjoner? Diskuter i forumet!

Siste fra forsiden