Dette er flerspilleren i Modern Warfare 3

Utviklerne insisterer på at dette er det mest balanserte Call of Duty-spillet.

Call of Duty er en av verdens bestselgende spillserier. Selv om spillene alltid har kommet med omfattende og kritikerroste enspillerdeler, er det nok flerspillerdelen som skal ha æren for den massive populariteten. Call of Duty: Black Ops-spillerne har for eksempel allerede spilt i over to milliarder timer til sammen.

Derfor er det nok mange som er spente på flerspillerdelen i Modern Warfare 3, særlig siden den ikke har vært utdypet enda. Under et eget Call of Duty-arrangement i Los Angeles i forrige uke kunne Infinity Wards «kreative strateg», Robert Bowling, endelig fortelle oss om moroa man kan ha med andre spillere. Dette via Eurogamer.

Mer balansert

– Dette er den mest balanserte Call of Duty-opplevelsen så langt. Kartutformingen, bevegelseshastigheten, «perks» – alle områder er blitt sirlig balansert. Vi lyttet til fansen. Derfor er det ikke lenger en «Commando» eller «Last Stand» «perk», ei heller hagle som andrevåpen. Vi har lagt inn støtte for flere og mer varierte spillestiler enn noensinne, forklarte Bowling.

Skytings.

Noen av tilskuddene er to helt nye spillmoduser. I «Kill Confirmed» får man ikke registrert nedtakelsen av en fiende før man løper opp til etterlevningene hans og plukker opp en «dog tag». Derfor kan lagkompiser forhindre at motstanderne skårer poeng ved å hente det symbolske smykket først.

«Team Defender» er en videreføring av velkjente «Capture the Flag». I stedet for å plukke opp motstanderlaget og løpe direkte tilbake til egen base med det, må hele laget beskytte flaggbæreren for å opparbeide jevnlige poeng.

Man har også nye leketøy i privatkamper. «Infected» lar en rekruttere nye lagkompiser ved å skyte dem. «Drop Zone» belønner en med hjelpepakker og poeng om man makter å holde et spesielt område og «Team Juggernaut» gir begge lag en robust, datastyrt juggernaut som medhjelper. «Gun Game» og «One in the Chamber» fra Black Ops er også med videre.

Overhaler «killstreaks»

Et av de mer kontroversielle punktene ved spillbalansen er belønningene man får for å drepe et visst antall spillere på rad. Flere av Modern Warfare-spillene har vært plaget med altfor kraftige «killstreaks», som med enkelhet kan ødelegge moroa for mindre dyktige spillere. Dette har Infinity Ward tatt til etterretning.

Det blir våpen i Modern Warfare 3 også.

– I Modern Warfare 2 var «killstreaks» optimalisert for «Team Deathmatch»-spilling. I målorienterte moduser hadde de liten nytte for spillere som ville låse oppgavene. Derfor har vi endret «killstreaks» til «pointstreaks». Det handler ikke lenger kun om å drepe, du får poeng for å bidra til drap, låse mål og så videre, opplyste Bowling.

Som følge av dette får man velge mellom tre ulike oppakninger når man skreddersyr figuren sin. «Assault Strike» gir våpen, slik «killstreaks» fungerte i tidligere Modern Warfare-spill. «Support Strike» er veien å gå om du ønsker støtteegenskaper. Disse forsvinner ikke om du dør, men opparbeides heller over en hel kamp.

«Specialist Strike» er en helt annen tolkning av det hele. Her låser man heller opp «perks». Greier du å drepe åtte spillere uten å dø selv, skal du angivelig ha alle spillets perks til disposisjon samtidig.

Les også
Anmeldelse:

Facebook-støtte

Av mer generelle nyheter er det klart at Modern Warfare 3 skal kunne kobles opp mot Facebook. Dette setter deg i kontakt med venner som spillet spillet. I tillegg kan det hjelpe deg med å finne likesinnede å spille mot, basert på interessene du har oppført på profilen din. Man skal også kunne utstyre figuren sin når man er borte fra konsollen eller PC-en, ved hjelp av applikasjoner til iOs og Android-telefoner.

Under vann dette.

Mange gleder seg nok over å høre at man skal lage sine egne, private spillmoduser også. Er man virkelig fornøyd så oppfordres man til å dele dem med spillsamfunnet. Skulle man virkelig finne noe folk koser seg med, vil de kunne ende opp som en del av de offisielle spillelistene.

Digital Warfare 247 har også flust av ny informasjon om spillet. Takk til forumbrukeren RoyalGard for tips.

Modern Warfare 3 utgis den 8. november, til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Klarer ikke laste video

Les også: Vår sniktitt på Call of Duty: Modern Warfare 3
Les også: – Battlefield 3 er et bedre spill
Les også: – Jeg vil se Call of Duty råtne

Siste fra forsiden