Dette Kickstarter-spillet skulle ha kommet ut for to år siden – nå skifter de utvikler

Unsung Story: Tales of the Guardians har mildt sagt hatt en tung vei.

Konseptkunst.
Little Orbit

Husker du Unsung Story: Tales of the Guardians? For tre og et halvt år siden lykkes mobilselskapet Playdek med å huke tak i nesten 16 000 fans av taktiske rollespill da de opprettet et Kickstarter-prosjekt for spillet.

Og på papiret så det veldig lovende ut: de som støttet prosjektet ble lovet et taktisk rollespill, en åndelig oppfølger til spill som Tactics Ogre og Final Fantasy Tactics, designet av Yasumi Matsuno som sto bak nettopp disse to spillene. Planlagt slipp var juli 2015.

Unsung Story: Tale of the Guardians-konseptkunst.
Little Orbit

Om lag 5,7 millioner kroner og tre år senere har man ikke sett snurten av spillet. I fjor ble utviklingen stoppet, da utviklingsstudioet måtte kappe flere og flere utviklere. Den gang sa Playdek at de håpet på å få lansert spillet etter hvert likevel.

Skifter utvikler

Nå har mobilselskapet gitt fra seg spillet til et annet selskap: Little Orbit. Ifølge det nye innlegget på Kickstarter-siden ønsker de å begynne helt på nytt, men at grunnkonseptene beholdes.

– De har stor tro på at dette kan ble et fantastisk strategirollespill, og gleder seg til å gi liv til Matsunos historie. De kommer til å holde dere oppdatert med nyheter fra dette punktet, skriver Playdek i det som antageligvis er deres siste innlegg om spillet.

Unsung Story: Tale of the Guardians-konseptkunst.
Little Orbit

Little Orbit forteller samtidig at de ønsker å lage akkurat det som ble lovet: et enspillereventyr basert på konseptene og historien som Matsuno kom opp med. De vil også ta kontakt med de som støttet spillet slik at de kan få levert de gjenstandene som ble lovet i Kickstarter-prosjektet, uten at dette skal koste noe ekstra.

– På dette tidspunktet er hovedmålet vårt å separere årene med endringer som ble gjort da Playdek prøvde å levere noe til de som støttet spillet, skriver de.

Det nye utviklerselskapet er mest kjent for lettere mobilspill som Barbie, Monster High og Adventure Time, noe de selv anerkjenner i innlegget sitt. De forstår at fansen kan være skeptisk til at et slikt selskap skal ta seg av denne lisensen, men håper at de får en sjanse.

– Prosjektet har vært problematisk. Men gi oss litt tid, så kan vi forhåpentligvis overraske dere, skriver de.

Vi får bare krysse fingrene for at den Unsung Story: Tales of the Guardians (som har en litt uheldig tittel, omstendighetene tatt i betraktning) nå er i riktige hender.

Kickstarter fylte åtte år tidligere dette året.
Les om Kickstarters største spillsuksesser og -kontroverser »

Siste fra forsiden