Feature

Dette skjer i februar

Spennende spill, ny konsoll og massevis av turer.

Vanligvis er januar en rolig spillmåned. Bransjen senker skuldrene etter det hektiske og innbringende julesalget, og ser fremover mot nye utfordringer og salgsmål. 2011 begynte imidlertid med et smell, og denne måneden ga oss knallsterke storspill som LittleBigPlanet 2 og Dead Space 2. Det ble ikke mye tid til å spille titler man ikke rakk i 2010, gitt.

Vi har lyst til å gi deg en aldri så liten oversikt hva som skjer i bransjen fra måned til måned. Først og fremst vil dette gjelde slippdatoer på kommende spill, men det er jo også stor interesse fora aktuelle pressekonferanser, konsollslipp, turer og messer. Derfor lanserer vi en ny artikkelserie på Gamer.no. Før hver eneste måned vil vi fortelle deg hva du som spiller og forbruker kan vente deg av kommende spill og oss som jobber i Gamer.no.

Debutmåneden er altså februar 2011, og her har vi valgt ut fem av spillene vi ser mest frem til. Starten er i racingens tegn, men etter hvert blir det litt mer skyting og strikking(!) på utgivelsesfronten.

Nail'd (X360, PS3, PC)

Ute: 4. februar

Nail'd.

Jeg testet dette spillet på Gamescom sist sommer. Selv om det kanskje ikke pløyer ny mark i gjørmeracingsjangeren, lot jeg meg underholde. Kartene er spinnville og farten så ekstrem at reaksjonsevnen som kreves på høyeste vanskelighetsgrad er en slagmann i Major League Baseball verdig.

Dessuten sender man små, anerkjennende nikk i retning av WipeOut og Burnout, noe vi absolutt kan leve meget godt med. Mangel på lokal flerspiller kan imidlertid bli en hemsko for Nail’d og det blir spennende å se om sluttproduktet makter å tilby en varig og interessant totalpakke.

Test Drive Unlimited 2 (X360,PS3, PC)

Ute: 11. februar

Test Drive Unlimited 2.

Test Drive handler om å kjøre de feteste bilene, i enda fetere omgivelser. Slik sett ser det ikke ut som om Test Drive Unlimited 2 kommer til å skuffe noen av oss. Da vi testet det i Barcelona sist sommer ble det ikke levnet noen tvil om at utviklerne har lagt seg i selen for å forbedre et allerede solid produkt.

– Spørsmålet er hvor interessant den gemene hop finner konseptet med en hybrid av The Sims og Need For Speed Underground, og det kan jeg vedde en saftig skilling på at tiden vil vise, skrev Lasse Lervik i sin sniktitt. Svaret er rett rundt hjørnet!

Killzone 3 (PS3)

Les også
Anmeldelse:

Ute: 23. februar

Killzone 3.

Sony har lykkes stort med å lage en sterk merkevare av Killzone-serien, og skytespillet er da også en eksklusiv bauta på PlayStation 3. Nå er nederlandske Guerilla Games klar med Killzone 3, og vi har prøvekjørt tittelen flere ganger.

Flerspillerbiten fremstår som veldig solid og fornøyelig, dette blir uhyre fyldige saker – med flere detaljelementer som gjør at det skiller seg fra konkurrentene. Så gjenstår det å se om enspillerdelen holder samme klasse, eller om vi bare får muligheten til å utføre flere Helghast-drap på nye brett. Vi er spente!

Bulletstorm (X360, PS3, PC)

Ute: 24. februar

Bulletstorm.

Jeg tror mange spiller er litt usikre på akkurat hvor de skal plassere Bulletstorm, selv om vi allerede har kjørt en sniktitt. Ja, det er et skytespill, med blant annet Epic i ryggen, men det er likevel noe som er litt utenom det vanlige her. Våpenutvalget er både bredt og absurd. Hva sier du for eksempel til en rifle som skyter ut to håndgranater lenket sammen med kjetting?

Videre skal det drepes med stil. Her kan en fiende tåle flust med skudd, og det nytter ikke nødvendigvis bare å fyre løs. Du skal leke med inne offer og være kreativ. Du tåler også mye, og du bør ikke være redd for å dø. Neida, i dette lekre skytespillet er du mer en sirkusdirektør enn den sedvanlige machohelten.

Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Ute: 25. februar

Kirby's Epic Yarn.

Jeg kan formelig lukte mannesvetten etter å ha presentert de fire første spillene, derfor roer vi litt ned med det femte. Du kan si hva du vil om moderne grafikk og effekter, men jeg tror ingen slår den banebrytende visuelle sjarmen vi finner i kommende Kirby’s Epic Yarn på Wii. Her befinner vi oss nemlig i en verden av tråd og stoff.

Plattformspillet er muligens ikke sjangerdefinerende, men som vi skrev i vår sniktitt vil det garantert få både store og små til å smile. Du skal styre den rosa ballen rundt i en verden hvor du vet nøyaktig hva slags gameplayelementer du får servert, og likevel vil man bare ha mer og mer. Dette kan bli en hit for hele familien.

Ny konsoll

Det kommer naturligvis ut et mylder av andre spill denne måneden også, slik som Gray Matter (butikkversjoen) og Marvel vs. Capcom 3. Ta en kikk i vår Spillkalender, så får du oversikten både over februar og månedene som kommer. Det er mye å glede seg til!

Japanerne får meske seg med denne i februar.

Vi skal heller ikke glemme at Nintendo slipper en ny konsoll helt på tampen av denne perioden. 26. februar kommer nemlig 3DS til Japan, og vår ferske test tyder i hvert fall på at teknologien holder mål. Så får vi se hva den endelige prisen blir når konsollen kommer til Norge en måned senere.

Gamer.no er for øvrig midt inne i en skikkelig hektisk reiseperiode. Vi sender store deler av staben rundt omkring i Europa og USA for at du skal få levert de ferskeste inntrykkene av et stort og variert utvalg av kommende spill. Den første uken i februar alene er tre av våre trofaste på tur. To i London, og én i herlige San Francisco.

Videre er det verdt å få med seg at jeg og Lasse Lervik reiser til vår favorittmesse i sistnevnte by 28. februar. Game Developers Conference er alltid spennende, og vi tror at årets utgave ikke blir noe unntak. Enkelte spennende avtaler er allerede på plass, og vi skal blant annet på slipparrangementet til et gigantisk skytespill. Følg med!

Hva er det dere lesere gleder dere til i februar av spill eller bransjehendelser? Diskutér gjerne med oss og hverandre i forumet!

Siste fra forsiden