Dette spillet ble nylig solgt for 340 000 kroner

Ekstremt sjeldent NES-spill satte prisrekord.

Stadium Events fra 1986 er kostbare saker.
Wikipedia

I tillegg til å være kilde til underholdning er det også mange spill som er blitt rene samleobjekter i kraft å være svært sjeldne og verdifulle. Noen slike titler finner vi på Nintendos første konsollplattform, og nå har et av disse spillene blitt solgt for en skikkelig heftig prislapp. Det melder Kotaku.

En forseglet versjon av NES-spillet Stadium Events ble nemlig nylig solgt for den nette sum av 41 977 dollar, som tilsvarer cirka 340 000 kroner med dagens kurs. Selgeren bekreftet selv transaksjonen overfor Kotaku.

Dette er er en av de aller høyeste summene et videospilll noensinne er blitt solgt for, og mest sannsynlig dreier det seg om en ny verdensrekord.

Forseglede versjoner av spillet er nesten umulige å få tak i. Dette er for ordens skyld ikke det eksemplaret som nylig ble solgt.
Videogameauctions.com

Særdeles sjeldent spill

Stadium Events, som vi omtalte i vår artikkel om sjeldne spilltitler i 2012, var et sportsspill som kom ut til Nintendo Entertainment System i 1986. Det var en av de få titlene få som ble utviklet for tilleggsutstyret Family Fun Fitness Pad, en trykksensitiv matte som kunne brukes som kontroll ved at man trykket på ulike punkter med føttene.

Årsaken til den høye prislappen på spillet er at det er ekstremt vanskelig å oppdrive, som igjen har sin bakgrunn i et litt snodig hendelsesforløp. Nintendo kjøpte nemlig de amerikanske rettighetene til Family Fun Fitness-teknologien kort tid etter at produktet ble lansert i USA, for deretter å lansere sin egen versjon, Power Pad.

Som et resultat av dette ble både matten og de to eneste Family Fun Fitness-kompatible spillene som var sluppet i USA på det tidspunktet, Athletic World og Stadium Events, trukket fra markedet. Bare 2000 eksemplarer av Stadium Events ble dermed produsert, hvorav rundt 200 rakk å bli solgt til forbrukere.

Samlere anslår at det finnes rundt 20 komplette, amerikanske utgaver av spillet, og av disse igjen er det svært få som fremdeles er forseglede, slik som det nylig solgte eksemplaret var.

Gamle spillkonsoller er stadig på vei tilbake: Nå skal Nintendo visstnok slippe miniutgave av Nintendo 64 »

Siste fra forsiden