Dette spillet skulle vært lansert for 24 år siden

Nå kommer It Came From the Desert til Sega Mega Drive.

Cinemaware

It Came From the Desert regnes som en av de viktigste tidlige utgivelsene på Amiga-plattformen. Det er et actioneventyr i klassisk Cinemaware-stil, med varierte sekvenser og minispill, og en presentasjon tydelig inspirert av filmmediet.

Fra ørkenen til Megadrive.

Handlingen foregår i og rundt en småby i ørkenen et sted i USA, hvor man opplever noe ganske utrivelig: En invasjon av kjempemaur fra det ytre rom. Det hele utviklet seg i samme stil som i cheesy science-fiction-filmer fra femtitallet.

Etter Amiga-lanseringen kom It Came From the Desert til en rekke andre plattformer, i ulike versjoner. Men en av versjonene ble aldri lansert. Det var Sega Mega Drive-utgaven, som var svært ulik sin eldre bror på Amiga.

Bedre sent enn aldri

Amiga-versjonen ser ærlig talt betydelig bedre ut.

For omtrent ti år siden slapp Cinemaware ROM-filene til Mega Drive-utgaven gratis på nettet, slik at Sega-spillerne fikk se hva de gikk glipp av i 1990. Nå tar de imidlertid skrittet ett hakk videre.

Spillet får nemlig en fullverdig, fysisk lansering på elektronisk kassett, i en tradisjonell eske med manual og en liten plakat – eksklusivt for Sega Mega Drive.

Ikke bare det, men Mega Drive-versjonen har også blitt betydelig forbedret. Den har fått en ny introsekvens, nye filmsekvenser, en ny avslutning og nye spillelementer. Det er med andre ord ikke samme utgave som du finner gratis på nettet.

Men moro for Sega-fans.

Fra før av er Mega Drive-versjonen langt mer actionpreget enn spillets andre utgaver, og det er kanskje derfor det aldri kom ut som planlagt på nittitallet.

Nå er i alle fall planen å lansere den nye utgaven av spillet i løpet av første kvartal 2015. Cinemaware får hjelp av WaterMelon, teamet bak Mega Drive-rollespillet Pier Solar, med utviklingen og lanseringen.

Cinemaware har også lansert et par andre interessante produkter i det siste: en nyversjon av flyspillet Wings, og en samling med Amiga og PC-versjonene av deres mange klassikere fra åtti- og nittitallet.

I tillegg jobber de med å folkefinansiere en nyversjon av Rocket Ranger.

Passende cheesy.

Siste fra forsiden