Dette uferdige spillet har solgt over en million kopier allerede

Starbounds beta-versjon er knapt 30 dager gammel.

Starbound selger godt.
Chucklefish Games

Selv om det knapt er en måned siden Starbound først ble tilgjengelig via Steams Early Access-program, har det allerede rukket å selge over en million eksemplar, ifølge utvikler Chucklefish Games.

De sterke tallene er desto mer imponerende når man innser at spillet på langt nær er ferdig enda. Den lanserte utgaven er ifølge utvikleren i en tidlig betafase fremdeles, og det er ikke kjent når spillet til syvende og sist blir ferdig.

Fra skaperne av Terraria

Starbound slår an.

Noe av suksessen stammer nok fra spillets klare likhetstrekk til suksesshistorier som Terraria (som deler av Chucklefish-gjengen var med på å skape) og Minecraft. Det sideskrollende spillet blander plattformaction og bygging i stil med de to nevnte spillene, og utspiller seg også i tilfeldig genererte miljøer.

Det som skiller nykommeren fra sine inspirasjonsbrødre er i all hovedsak implementeringen av oppdrag og en historie som spilleren kan følge, samt muligheten til å hoppe mellom planeter.

Som mange andre uavhengige spill nå for tiden er Starbound et resultat av donasjoner og forhåndsbestillinger fra spillere som ønsker å se prosjektet realisert. Siden pengetiggingen begynte i april har gjengen samlet inn mer enn 30 millioner kroner.

Da vi tok en titt på Starbound i mellomjula virket tester Gøran Solbakken å stortrives i det store spillet.

Per idag har jeg spilt rundt tretti timer. Det er mer enn jeg noengang brukte på Terraria, og til tross for dette føler jeg at jeg såvidt har skrapet i overflaten av alt spillet har å tilby, skrev han om spillet.

Starbound er ikke det eneste uferdige spillet som selger godt.
Alfa-utgaven av Rust gjør det sterkere enn forventet »

Starbound-trailer.

Siste fra forsiden