Diablo III knuser salgsrekorder

Flere millioner skaffet seg spillet den første dagen.

Blizzard har kunngjort de første salgstallene for sitt nye PC-spill Diablo III gjennom en pressemelding. Teamet kan uten problemer sprette champagnen – den kritikerroste helvetes-turen har slått rekorden for flest solgte PC-spill ved lansering. Hele 3,5 millioner kopier ble solgt de første 24 timene.

Dette salgstallet inkluderer ikke de 1,2 millionene som mottok Diablo III som en del av årsabonnements-avtalen til World of Warcraft.

Det var altså 4,7 millioner som hadde tilgang til spillet fra første dag. Nå som man har hatt mulighet til å hugge og slå til fingrene blir blå i en ukes tid, har antallet aktive spillere vokst til hele 6,3 millioner. Dette tallet regner ikke med de mange koreanske spillerne som har benket seg foran maskinene i de offentlige spillehallene.

Blizzard slår med dette sin egen lanseringsrekord fra slutten av 2010, da 3,3 millioner spillere skaffet seg World of Warcraft: Cataclysm i løpet av det første døgnet.

Beklager startproblemene

Da spillserverne først åpnet midnatt 15. mai slet mange med å komme i gang med spillet, og først etter et par timer med feilmeldinger og frustrasjon kunne man begynne eventyret. Selskapet benyttet rekord-anledningen til å nok en gang kommentere og beklage denne noe haltende starten for spillet:

– Vi beklager at våre forberedinger ikke var gode nok til at alle hadde en sømløs opplevelse ved lanseringen. Jeg vil forsikre om at vi vil gjøre vårt ytterste for at de mange millionene med Diablo III-spillere der ute skal ha en fantastisk opplevelse videre, og jeg vil også takke dem for deres støtte, uttalte Blizzard-sjefen Mike Morhaime i pressemeldingen.

Det har også kommet inn flere rapporter om manglende gull og utstyr fra spillere verden over de siste dagene, men Blizzard hevder at disse tyveriene ikke er knyttet til sikkerhetsproblemer i spillet. Selskapet anbefaler alle brukere å bruke en gratis autoriseringsapp til smarttelefoner for å gjøre kontoen ytterligere sikker for fremtidige besøk.

Dersom du skulle trenge hjelp til å skaffe det feteste utstyret, eller bare ønsker å finne noen å spille med, kan du prøve vår nye søketjeneste. Der kan du opprette lobbyer ut i fra hvilke nivå du ønsker å spille på og ut i fra hva du ønsker å oppnå.

Les også: Anmeldelse: Diablo III Les også: Har du sjekket Diablo III-kontoen din?

Siste fra forsiden