Diablo III kommer til konsoll

Ferske bilder vitner om en opplevelse optimalisert for konsoll.

Etter å ha gitt opp konsollmarkedet fullstendig for syv år siden, vender nå Blizzard tilbake til gamle trakter. Under torsdagsnattens PlayStation 4-annonsering kunne WarCraft-, StarCraft- og Diablo-ringreven Chris Metzen fortelle at selskapet slipper Diablo III til PlayStation 4 og PlayStation 3.

– Blizzard og Sony har inngått et strategisk partnerskap, der vi til slutt skal ta over verdenen, spøkte den karismatiske Blizzard-toppen fra scenekanten.

Særlig overraskende er dog ikke nyheten – Blizzard fortalt at de aktivt jobber med en konsollutgave i en lang periode nå. Senest i desember kunne utviklersjef Rob Pardo fortelle at de hadde en testutgave av Diablo III kjørende på konsoller.

Slik ser Diablo III ut på konsoll.

– Vi håper at vi kan komme langt nok med det til å få et offisielt prosjekt på beina, men vi er ikke helt klare til å vise mye av det. Det ser dog svært kult ut, lød pipa den gang.

Den nye utgaven av Diablo III vil ha en egen sofamodus, der opp til fire spillere skal kunne samarbeide trygt og lunt i kjellerstua. Ellers skal den skilte med en dynamisk kameraføring, og inneholde alle egenskapene PC-utgaven kan skryte av. Dette gjelder også oppdateringer. Det er Battle.net som vitner om detaljene, og som samtidig har lagt ut et par bilder av konsollopplevelsen.

Når det gjelder PC-utgaven av spillet virker det som om vi kan vente oss mer demonslakting i år. I desember kunne produsent Jay Wilson fortelle at teamet jobbet med mer innhold til spillet, og at vi skulle få se mye av dette en gang i løpet av 2013. Etter all sannsynlighet er det en utvidelsespakke vi kan vente oss.

Strupet StarCraft Ghost

Diablo III blir dermed det første konsollspillet Blizzard gir ut siden Nintendo 64-utgaven av StarCraft i 2000. Denne litt esoteriske utgaven av strategispillet kom seg aldri innenfor norskegrensen, men ble gitt ut i andre deler av verdenen.

Mange gledet seg til StarCraft Ghost.

Enkelte minnes kanskje kansellerte StarCraft Ghost – militærsnikespillet som skulle ta StarCraft-uniiversiet i en helt annen retning. Kameraet var plassert over skulderen i stedet for i himmelen, og spillet gikk ut på å etterforske en konspirasjon i Ghost-agenten Novas sko.

Det ble aldri noe av det lovende actionspillet fra Blizzard. Planen var å slippe Novas eventyr til PlayStation 2, GameCube og Xbox, men StarCraft Ghost ble satt på hold i 2006. Dette var det siste konsollspillet Blizzard jobbet aktivt med – inntil nå.

Les også: Fans har skapt eget StarCraft II-eventyr Les også: Blizzard North tenkte på håndholdt Diablo

Siste fra forsiden