Diablo III-patch innfører begrensninger for nykommere

Kjøper du spillet digitalt må du nå vente opp til tre dager for full tilgang.

Det kan neppe ha vært en lett måned for Blizzard. Siden lanseringen av Diablo III har problemene stått i rekke og rad for PC-spillgiganten. Etter en haltende start den første natten, og problemer med stjålne kontoer påfølgende uke, må selskapet nå begrense nye digitale kjøperes tilgang til enkelte funksjoner i en tidsperiode.

I den nyeste oppdateringen innføres nemlig nye begrensninger. Dersom man kjøper spillet digitalt nå, vil man i inntil tre døgn ikke ha tilgang til alle funksjonene spillet byr på. Dette betyr blant annet at om man ønsker å begi seg ut på eventyr med andre ivrige demonslaktere, kan man kun spille med venner i tidsperioden. En utilsiktet feil skal også gjøre at nye digitale kjøpere ikke kan spille forbi første halvdel av første akt akkurat nå.

Akkurat nå får ikke nye digitale kjøpere sett dette sandkledde landet.

Man kan heller ikke bytte gjenstander med andre spillere. Tilgang til auksjonshusets fasiliteter strupes også, uansett om det er snakk om ekte penger eller spillvaluta.

Blizzard hevder via Kotaku at forandringen er nødvendig for å bekjempe nettsvindel, og for å beholde auksjonshusets integritet. De har også bekreftet at en utilsiktet del av oppdateringen gjør at spillere ikke kan spille videre etter at de har knertet drotten «Skeleton King» halvveis inn i første akt av spillet, men jobber aktivt for å fikse dette.

Salgssuksess

Samtidig har Diablo III vist seg å være en rungende salgssuksess. Hele 3,5 millioner eksemplarer ble solgt i løpet av de 24 første timene spillet var på markedet, og Diablo III kan dermed skryte av å være det spillet som har solgt flest kopier på PC i løpet av ett døgn. Dette svimlende antallet telte heller ikke med de 1,2 millionene som fikk spillet gjennom abonnementsavtalen til World of Warcraft.

Vår anmelder var henrykt over Diablo III da det kom, og følte at «til tross for sine svakheter og manglende nyskapning, er Diablo III intet annet enn en fantastisk godt gjennomarbeidet klassiker.»

Les også: Anmeldelse: Diablo III Les også: Kommentar: På tide å koble av?

Siste fra forsiden