DICE-aksjonærer sier nei til EA

Det ser ut til at avstemningen blant Digital Illusions-aksjonærene ikke går Electronic Arts sin vei, og at planene om oppkjøp strander.

Electronic Arts har tidligere lagt inn et bud på 61 svenske kroner per aksje for å ta over hele Digital Illusions, som er en av verdens ledende uavhengige spillutviklere. Styret i Digital Illusions har rådet aksjeeierne til å godta tilbudet fra den amerikanske giganten, men det ser det slett ikke ut til at alle har tenkt å gjøre.

For at oppkjøpet skal gå gjennom må 90% av aksjonærene stemme for, og nå ser det ut til at 28% har tenkt å stemme mot. Tidligere hadde en gruppe som eier cirka 12% av aksjene sagt fra om at de ville gå mot oppkjøpet, og nå har en ny gruppe aksjonærer, som eier omtrent 16% av aksjene gått ut med et klart nei til EA-salg.

- Rent forretningsmessig motsetter vi oss ikke en handel, men vi vil ikke selge til disse nivåene. 2005 kommer til å bli et mye bedre år for Digital Illusions enn 2004, og det må speiles i aksjeprisen, sier aksjonær Peter Dahlander til den svenske finansavisen Dagens Industri.

Han fortsetter med å hevde at utover de som allerede har sagt nei til oppkjøpet finnes det en rekke aksjonærer som stiller seg svært kritisk til Electronic Arts sitt bud, og at det ikke er noen sjanse for at 90% av aksjonærene kommer til å akseptere budet i sin nåværende form.

Electronic Arts forteller i en pressemelding at de ikke kommer til å høyne budet, noe som kan tyde på at Digital Illusions vil forbli uavhengig en stund til (selv om det naturligvis er mulig de kun sier det for å presse aksjonærene til å godta budet på 61 SEK per aksje).

Siste fra forsiden