DICE jakter på Battlefield 3-juksere

Og utvikleren ber om din hjelp.

Nylig kunne en undersøkelse avsløre at halvparten av de som jukser i spill, bender reglene i virkeligheten også. At juksemakerne er upopulære hos utviklere og andre spillere, er det neppe tvil om.

Meld i fra

Denne gangen er det Battlefield-utvikler DICE som ønsker å fakke juksepakket. I et innlegg i den offisielle Battlefield-bloggen gjentar utvikleren sin motstand mot juksemakerne, og forklarer at de nå ønsker å trappe opp jakten på de som ikke følger reglene.

– I DICE har vi aldri tolerert juksere. Livet på slagmarken er tøft, men det skal ikke være fordi du taper mot noen som bruker uærlige metoder, skriver de.

Samtidig oppfordrer DICE spillere som blir utsatt for slike taskenspillere om å rapportere om hendelsen, så detaljert som mulig, via Battlelog.

Der bes du om å finne profilen til spilleren du mistenker ikke har spilt redelig, klikke på det gule triangelet i øvre høyre hjørne og deretter fylle ut skjemaet i vinduet som popper opp. Oppgi gjerne en link til kamprapporten fra kampen det gjelder.

DICE vil så kikke nærmere på saken, og dersom de kommer frem til at det har vært juks på ferde, vil de kunne straffe juksemakeren ved blant annet sletting av statistikk eller regelrett utestenging.

Flere utestengelser

Utvikleren forteller samtidig at de nylig utestengte flere hundre spillere, basert på rapporter som andre spillere har levert inn.

– Sletting av statistikk og utestenging av dette mindretallet av juksemakere er den eneste måten de vil skjønne at de ødelegger for alle andre på. Vi gjør dette for de millionene av dedikerte spillere som fortjener et rettferdig spill, hver gang, skriver DICE.

Har du vært utsatt for uærlige spillere i Battlefield 3? Diskuter i forumtråden nedenfor.

Les også: Anmeldelsen av Battlefield 3

Siste fra forsiden