DICE utvider til Los Angeles

Nyetablert avdeling skal lage spill satt til Star Wars-universet.

Etter at Disney la ned den tradisjonsrike spillutgiveren LucasArts tok det ikke lang tid før utgiverimperiet Electronic Arts var på banen. De sikret seg rettighetene til å lage spill basert på universet, og annonserte at de ville sette tre interne studioer på jobben.

Disse var Battlefield-skaperne DICE, Dead Space-skaperne Visceral Games og rollespillutvikleren BioWare, som tidligere har stått for MMO-spillet Star Wars: The Old Republic og den noe eldre enspillerklassikeren Star Wars: Knights of the Old Republic.

Nå har Electronic Arts startet et nytt studio i Los Angeles. Dette vil være en del av DICE, og vil blant annet jobbe med Star Wars-spill. Electronic Arts tror faktisk at Star Wars-lisensen vil bli viktig for rekrutteringen av nye utviklere til studioet, som etter planen skal ha seksti ansatte når året er omme.

Det nye studioet vil utvilsomt bruke spillmotoren Frostbite (her: Battlefield 4).

Få konkrete planer

I og med at avtalen mellom Disney og Electronic Arts er svært fersk, er ikke planene for Star Wars-spillmatiseringen klare. Ifølge DICE-sjef Karl-Magnus Troedsson vurderer selskapet nå om de vil satse på helt nye opplevelser eller følge opp eldre Star Wars-serier.

Plasseringen av det nye studioet er ikke tilfeldig:

– Det finnes ekstreme mengder talent i området, og vi vil være en del av det. Det er ingen hemmelighet at hovedkonkurrenten vår er der, sier Troedsson til avisen Wall Street Journal.

Konkurrenten han refererer til er nok Activision-studioene Infinity Ward og Treyarch, som har pumpet ut bestselgende Call of Duty-spill i en årrekke.

Flere av de som allerede er ansatt i studioet skal være fra Danger Close, EA-studioet bak det nyeste Medal of Honor-spillet. Etter dårlige salgstall og enda dårligere mottakelse hos kundene, har Electronic Arts valgt å legge Medal of Honor-serien på is.

Les også: Det kansellerte Star Wars 1313 skulle handle om Boba Fett
Les også: Her er Battlefield 4

Siste fra forsiden