Diktatoren vender tilbake i Tropico 5

Styr en øynasjon fra attenhundretallet til nåtiden.

Etter å ha ligget brakk i mange år, fikk Tropico-serien nytt liv da tyske Kalypso Media kjøpte rettighetene i 2008. Nå har selskapet annonsert Tropico 5, som skal komme i salg neste år for Windows-baserte PC-er, Mac OS X, Linux og Xbox 360. Som vanlig er det Haemimont Studios som utvikler spillet.

Tropico-serien gir deg rollen som diktator i en karibisk øynasjon. Spillet fungerer litt som en blanding av et tradisjonelt bybyggespill i SimCity-stil og et strategispill der du må samle ressurser og sørge for ro og orden.

En reise gjennom tid

Den største nyheten i Tropico 5 blir at spillet nå starter så langt tilbake som på attenhundretallet. Du må styre nasjonen gjennom flere tidsepoker, og hver av dem har sine egne utfordringer. Alt fra den store depresjonen på 30-tallet og begge verdenskrigene til den kalde krigen mellom øst og vest er dekket.

I starten må du utforske øya for å finne ressurser og verdier, samtidig som du passer deg for fientlige indianerstammer og ville dyr. Senere kan du blant annet bygge store handelsflåter og sende dem rundt i verden for å handle.

Spillet vil også støtte flerspiller. Opp til fire spillere kan bygge separate byer og økonomier på øya, og de kan velge om de vil dele ressurser og innbyggere, eller om de vil konkurrere ved hjelp av våpenmakt.

Les også: Anmeldelse av Tropico 4

Diktatoren.

Siste fra forsiden