Din Minecraft-verden kan kanskje overføres til Xbox One

Utviklerne ønsker å tilby overføring av lagrede Minecraft-spill fra 360-versjonen.

Xbox 360-versjonen av Minecraft er tidenes bestselgende Xbox Live Arcade-spill noensinne, og har solgt over seks millioner kopier. Derfor var det ikke akkurat overraskende at et av Xbox One-spillene Microsoft presenterte på E3-konferansen sin var nettopp en ny utgave av Minecraft.

Den nye versjonen vil blant annet få støtte for langt større verdener enn det som er tilfelle i den litt klaustrofobiske 360-versjonen, og flerspillermulighetene blir også utvidet.

En av de tingene som gjør Minecraft så appellerende er muligheten til å forvandle et dataskapt landskap til ditt eget personlige univers, med slott, byer og hva det skal være. Dette betyr også at spillerne gjerne blir glad i de verdenene de har skapt, og da kan det være litt trist å måtte forlate dem når man eventuelt tar steget over til neste konsollgenerasjon.

Usikkerhet om overføring

Det kan virke som Microsoft og 4J Studios, studioet bak Xbox-utgavene av Mojangs PC-klassiker, jobber for å finne en måte å overføre lagrefilene fra Xbox 360 til Xbox One. 4J sa opprinnelig at de var i samtaler med Microsoft om en løsning på dette, men så avviste sjefen for Microsoft Studios, Phil Spencer, at det ville bli mulig:

– Nei, det er et nytt produkt på Xbox One. For den nye plattformen oppdaterer vi det faktisk på flere viktige områder. Større verdener som ikke kan overføres mellom Xbox 360 og Xbox One, sa han til OXM.

I ettertid har han imidlertid fått ny og mer optimistisk informasjon:

– Jeg snakket akkurat med @PopsRamjet [Roger Carpenter, som er produsent hos Microsoft Studios], og vi diskuterer det fortsatt med 4JStudios. Følg med for mer informasjon, skrev han i en kommentar til Eurogamer, via Twitter.

Carpenter har selv postet flere Twitter-meldinger der han påpeker at en slik funksjon fortsatt kan bli implementert.

Om du er interessert i å vite mer om Minecraft på konsoll kan du lese vår anmeldelse av Xbox 360-versjonen. Siden spillet har blitt oppdatert kraftig etter lansering ikke alt som står i anmeldelsen riktig lenger; mat-systemet fra PC-versjonen er for eksempel nå også implementert på 360.

Les også: Sandkassespill inspirert av Minecraft
Les også: Minecraft møter The Settlers

Siste fra forsiden