Dishonored får lanseringsdato

Snikespillet fra Dark Messiah-skaperne kommer i høst.

Utgiver Bethesda Softworks har i en pressemelding vi har fått tilsendt kunngjort at det lovende snikespillet Dishonored vil lanseres 12. oktober i år. Spillet utvikles av studioet bak det populære førstepersonsspillet Dark Messiah of Might & Magic, som har fått Deus Ex-veteran Harvey Smith med på laget.

Dishonored foregår i et steampunk-inspirert univers. Dunwall er en industriell hvalfangerby preget av stor oppstandelse. Keiserinnen har blitt myrdet, og livvakten hennes, Corvo, har fått skylden for udåden. Samtidig herjer en grufull pestepidemi, og ting kan tyde på at det ikke bare er naturlige krefter som preger byens dystre situasjon.

Lugubre miljøer.

Du spiller Corvo, som får en ny tilværelse som snikmorder. Spillet lar deg ta knekken på fiendene dine på ulike kreative måter, takket være et fleksibelt kampsystem, overnaturlige egenskaper og en rekke mekaniske hjelpemidler. Du kan selv velge om du skjule deg i skyggene eller bruke en mer voldsom tilnærming, og vi loves at måten oppdragene spilles ut på er avhengig av hvordan du vil gå frem.

Lasse Lervik tok en titt på Dishonored i fjor høst, og likte det han så:

– Den mest nærliggende, forståelige sammenligningen er kanskje å kalle dette en hybrid mellom Thief og Bioshock. Utrykket er som i et førstepersons skytespill, men dybden later til å være upåklagelig. Her er det nok mye som skjuler seg i kulissene. Det finnes nok av actionspill med kjipe, påklistrede snikeelementer, men det vi har sett av Dishonored tenner en ny glød og optimisme. En oppriktig tro på at arven av klassiske Thief er i ferd med å bli videreført i en ny og tidsriktig ham.

Les også:

Siste fra forsiden