Disney Infinity er et Skylanders-inspirert leketøyspill

Lisensgiganten blander alle sine univers i ett produkt til sommeren.

Tirsdag kveld annonserte Disney et ambisiøst nytt prosjekt kalt Disney Infinity. Prosjektet ble avduket under en pressekonferanse. I tråd med ryktene som verserte like før jul skal dette være et konsept som tar i bruk ulike Disney-lisenser, men som ikke bare består av ett spill.

Nøkkelen til dette er å finne i selve figurene. I likhet med Activisions Skylanders-spill bygger Disneys konsept på å blande fysiske leker med det digitale produktet. Disse bringes inn i den digitale verdenen når de plasseres på en leser som Disney kaller «Infinity base».

Under presentasjonen viste nostalgifabrikken frem en konseptvideo med Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean, Sully og Mike fra Monsterbedriften og Mr. Incredible fra De Utrolige.

En større spillplattform

Disney Infinity er ikke ett enkelt spill. I stedet er det lettere å se på prosjektet som en spillplattform, et samlende produkt der Disney-figurer representerer sine egne Disney-univers. Hver fysiske figur har sitt eget spill og sin egen verden i Infinity-universet – verdenen kalles «Play Set».

This is the tale of Captain Jack Sparrow.

For eksempel virker Monsters Universitys «Play Set» å ta sted i den kommende Monsters University-filmen, med hovedpersonene Sully og Mike og deres forsøk på å forsvare universitetet fra en rivaliserende skole. Her skal spilleren legge ut feller, mens de sniker seg rundt og saboterer for rivalskolen. Pirates of the Caribbeans Play Set lar derimot spilleren ta del i et sandkasseeventyr som blander sjøfart og utforskning.

I tillegg til leketøysutgavene av figurene finnes det også andre fysiske gjenstander som kan plasseres på «Infinity base»-leseren. Blant annet gjelder dette «Power Discs» som kan gi figurene nye ferdigheter, egenskaper og andre kule ting.

Alle Play Set-ene lar opp til fire spillere ta del i nostalgimoroa sammen, med mulighet for både lokal- og nettspilling. Ved lanseringen i juni 2013 vil tre «Play Sets» være tilgjengelig: De Utrolige, Monsters Univesity og Pirates of the Caribbean.

Leketøyskasse

Det er det Disney-eide utviklerstudioet Avalanche Software som står bak det nye prosjektet. Mye av inspirasjonen bak konseptet skal komme fra studioets tidligere arbeid med spillutgaven av Toy Story 3. Spillet fra 2010 inneholdt nemlig en egen leketøyskasse-modus, der spillere kunne pludre med egne brett og fylle disse med figurer og oppdrag.

Disney-figurer blander blod.

Også Disney Infinity inneholder en slik leketøykasse-modus, der figurene kan interagere fritt med hverandre, fritatt sine egne univers. Spillere kan låse opp figurer og gjenstander i «Play Set»-ene, og bruke disse i leketøykasse-modusen. Med de ulike bestanddelene kan man bygge opp helt egne brett, opplevelser og verdener som blander de ulike Disney-lisensene. Det er ikke ofte Disney tillater slik universblanding, men de stiliserte figurene gjør at den tradisjonsrike underholdningsprodusenten kan se på det mer som en egen ting.

En av videoene viste hvordan leketøykasse-modusen kan brukes til å gjenskape klassiske spilløyeblikk. Bilbanen Bowser’s Castle fra Mario Kart ble vist frem, sammen med noe som minnet om arkadeklassikere som Robotron og Offroad. Mulighetene er med andre od store.

Les også
Anmeldelse: Disney Infinity

Disney vil la spillere laste opp sine egenskapte brett til nettspilling, men de vil ikke være umiddelbart tilgjengelige. Den familievennlige bedriften ønsker å moderere innholdet før det publiseres for almenheten.

Monsters University er også med.

Gjenstander og figurer fra en mengde Disney-univers ble vist frem. Alt fra Pixars Biler, De Utrolige og Toy Story, til mer tradisjonelle Aladdin og Dumbo. Også mindre kjente lisenser er inkludert, slik som Tron, Phinneas og Ferb og The Nightmare Before Christmas.

Ifølge Polygon er det snakk om å en dag inkludere figurer og gjenstander fra Star Wars og Marvel-tegneserier, som Disney nå eier. Dermed er det åpent for at vi en dag kan se Luke Skywalker svinge lyssabelen sin på et sjørøverskip fra Pirates of the Caribbean.

Også leketøyskasse-modusen vil være åpent for flerspilling, lokalt og over nett.

Disney Infinity kommer til Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, Wii og Nintendo 3DS i juni.

Les også: – Disney jobber med Minecraft-inspirert sandkassespill Les også: Disney kjøper LucasFilm

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden