– Disney jobber med Minecraft-inspirert sandkassespill

Lekkasje forteller om store ambisjoner i kommende Disney Infinity.

Vi har lenge hørt murringer om Disney Infinity, men tegneseriegiganten har så langt holdt kortene tett til brystet. Nå har nettstedet Polygon fått ferten i lekket materiale fra spille, som angivelig være et åpent sandkassespill på tvers av spillplattformer. Det er ikke spesifisert akkurat hvilke spillkonsoller vi får oppleve spillet på, men både Andriod og iPad er nevt.

Nettsiden beskriver spillet som en blanding av den kreative byggingen fra Minecraft, med galskapen og friheten fra Just Cause. En ting som er sikkert er at spillet vil foregå i en stor, åpen verden der spillerne får styre en eller flere av de kjente og kjære figurene fra Disney og Pixar. Her finner vi Buzz og Woody fra Toy Story, Lynet fra Biler og superheltfamilien fra De utrolige.

Ikke alle figurene innehar de samme egenskapene. Det er figurer som kan svømme, mens andre kan fly. Det nevnes også egenskaper som usynlighet, avstandsangrep og ulike angrepsbonuser.

Bilde: Polygon.com.

Det blir også beskrevet ulike sekvenser fra spillet. I den ene styrer spilleren Woody, som slenger en klissete, elastisk lekehånd på et fly styrt av Buzz. Han blir så dratt med flyet på en luftetur. I en annen scene bygger spilleren en stor bilbane, som man så kan kjøre rundt på i den røde bilen Lynets skikkelse.

Bygging og utforsking

Disney Infinity ser ut til å inneholde aspekter av både bygging og utforsking. Man kan bygge opp ulike baner og bygninger selv, for så å utforske disse og kjøre løp på banene.

Spillet skal deles opp i to spillmodi. Den første heter «playsets», der man får man ferdige virtuelle lekesett laget etter kjente filmer. Dette inkluderer spillområde, figurer og bygninger. Trolig er dette den delen av spillet du får oppdrag i, eller følger en form for historie. Den andre modien kalles «rumpus room», som ser ut til å være en friere måte å spille på. Her kan du bygge som du vil, og etter alt å dømme velge både figurer og områder helt fritt.

Bilde: Polygon.com.

Polygon hevder Disney lager spillet med tanke på å kunne bruke og utvide det over lengre tid, og å ha det som et fundament der alle figurer fra både Disney og Pixar kan samles i et univers.

Det er den Disney-eide utvikleren Avalanche Studios som skal stå bak spillet, og det skal etter sigende lanserers i løpet av 2013. Spillstudioet har tidligere stått bak spillene Toy Story 3 og Cars 2. Disney Infinity virker å være en viderutvikling av Toy Box-konseptet fra førstnevnte spill.

Skylanders-lignende eller ei?

Tidlig i høst meldte Disney-fansiden Stitch Kingdom at spillet ville benytte seg av noe lignende det Toys for Bob har gjort med Skylanders, der virkelige leker plasseres på en datalesende portal og kommer til live i spillform. Dette har man imidlertid ikke fått sett eller høre om i denne nye lekkasjen, og det er derfor usikkert.

Det har blitt sendt ut en invitasjon til den amerikanske spillpressen om et arrangement i januar, der Disney Infinity skal avdukes offentlig. Blant annet John Lasseter, sjef i Pixar, troppe opp. Da får vi håpe vi får mer informasjon rundt det ambisiøse prosjektet.

Les også
Heltemodig strategi fra Stardock

Les også: Anmeldelse: Epic Mickey 2: The Power of Two Les også: Anmeldelse: Disney Universe

Siste fra forsiden