Disney kjøper Playdom

Nok en småspillutvikler blir overtatt for en milliardsum.

Gigantkonsernet Disney har en kjent fortid med å overta andre selskaper av varierende størrelse. Mange husker nok da de kjøpte det verdensledende tegneserieselskapet Marvel i fjor, og nå står altså nettspillutvikleren Playdom for tur.

Playdom er kun to og et halvt år gammelt, men har rukket å etablere seg som en verdensledende spillutvikler for nettsamfunn som Facebook og Myspace. De hevder å ha rundt 38 millioner månedlige spillere, og er et godt eksempel på den eksplosive veksten utviklere av sosiale spill har opplevd de siste årene.

Hjemmesiden til storutvikleren.

Disney betaler i utgangspunktet 563 millioner dollar, eller rundt 3,4 milliarder norske kroner for selskapet. En bonus på opptil 200 millioner dollar, eller drøyt 1,3 milliarder norske kroner kan utbetales om Playdom oppfyller visse prestasjonskrav.

Dermed er det neppe noen hemmelighet at det San Francisco-baserte selskapet har fått en særs gullkantet avtale.

Noen av Playdoms tidligere utgivelser inkluderer Mobsters, Bola, Social City, Fish Friends og World Series of Poker. Det er ikke kjent hva de har på vei for øyeblikket, men det levner liten tvil om at de får leke seg med Disney-merkevarer i tiden som kommer.

Siste fra forsiden