Podkast

Rad Crew # 158

Disse fem nyversjonene av klassiske spill gikk på trynet

Rad Crew har også snakket med mannen bak musikken i Remember Me.

Alone in the Dark ble ingen slager.
Activision

I forrige uke snakket Rad Crew med nordmannen Eirik Suhrke, som har stått for musikken i blant annet plattformspillet Spelunky. Denne uken fortsetter det musikalske preget, med Olivier Deriviere. Han har laget musikken i storspill som Remember Me, og står også bak låtene i Freedom Cry-ekspansjonen til Assassin's Creed 4.

Spennende Remember Me-musikk

Olivier Dereviere (bilde: privat).

Deriviere forteller om prosessen med å lage spillmusikk, og hans egen tilnærming til arbeidet. Den unike musikken i Remember Me ble for eksempel spilt inn med symfoniorkester i London først, og så klippet opp og samplet slik at musikken kunne reflektere den oppstykkede hukommelsen til hovedpersonen i spillet.

Du får høre klipp fra både Remember Me og Assassin's Creed 4: Freedom Cry i podkasten, og hvis det gir mersmak kan du besøke franskmannens Soundcloud-side.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Remember Me (bilde: Capcom).

Men ukens podkast har selvsagt mye mer å tilby enn intervjuet med Deriviere. De må selvsagt også ha en topp fem-liste, og denne gangen fokuserer de på uheldige eller dårlige nyversjoner av klassiske spill. Forvent navn som Alone in the Dark og Golden Axe: Beast Rider.

Rad Crew-gjengen har også spilt spill denne uken. Kenneth Jørgensen forteller om sine erfaringer med Starbound, mens Stian Askeland og programvert Jostein Hakestad snakker om Tim Schafers folkefinansierte eventyr, Broken Age.

Broken Age (bilde: Double Fine).

Her er ukens meny:

  • Topp 5 dårlige nyversjoner (00:00-23:04)
  • Nyheter (23:04-40:54)
  • Intervju med Olivier Deriviere (42:00-1:18:21)
  • Starbound og Broken Age (1:18:30-slutt)

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed IV: Black Flag

Det er produsert 157 episoder av Rad Crew til nå, og her er de tre forrige:

Rad Crew: Episode 157
Rad Crew: Episode 156
Rad Crew: Episode 155

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden