Podkast

Rad Crew

Disse «sidekickene» fra spill irriterer vettet av oss

Rad Crew tar for seg figurene de har mest lyst til å kaldkvele.

Hunden fra Duck Hunt har terget på seg mange.
Rad Crew, Nintendo

Noen spillfigurer tåler man ikke bare trynet på. Disse er som regel ikke hovedpersonen selv, men heller en sidefigur som kommer med sleivete kommentarer og spillopper i tide og utide. Vanligvis griper vi litt ekstra hardt om spaken og biter kjakene sammen når de dukker opp på skjermen. Noen ganger er det veldig tydelig akkurat hvorfor de irriterer oss; andre ganger klarer vi ikke helt å sette fingeren på det.

Rad Crew – som denne gangen er Jostein Hakestad, Kenneth Jørgensen, Stian Askeland og Inger Lise W. James – har nå sett seg så lei på disse sidekickene at de har snekret sammen en toppliste over de mest slitsomme. De fleste av disse er nok velkjetne for de fleste, og et par har sikkert satt sine merker allerede i barndommen.

Call of Duty – nå med mer Kevin Spacey

På nyhetsfronten denne uken er det først og fremst den noe klønete annonseringen av Call of Duty: Advanced Warfare som er samtaleemne. Nyeste innslag i serien blir utviklet av Sledgehammer Games, og har Kevin Spacey i hovedrollen. I tillegg tar gjengen et lite glimt på spillkalenderen vår, og diskuterer litt rundt spillene som kommer snart.

Texer'n er tilbake.

Siden sist har Jostein stiftet bekjentskap med den åttelemmede pappaen Octodad, og kan melde om at det egentlig ikke er så lett å flippe burgere når armene flakser villt rundt. I tillegg har podkastverten gått gjennom Tex Murphys nyeste eventyr i Tesla Effect, og prater fritt om både positive og negative sider i spillet.

Til slutt får vi stifte bekjentskap med et nytt innslag kalt «Ukens spørsmål». Til denne uken spurte gjengen om hva lytterne gleder seg til i 2014 og 2015.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Her er ukens øresusmeny:

  • Topp 5 mest irriterende sidekicks (0:05:20 - 0:18:00)
  • Nyheter (0:18:00 - 0:32:00)
  • Disse spillene kommer snart (0:32:00 - 0:42:00)
  • Octodad, Dadliest Catch, Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure og Infamous: Second Son - Paper Trails (0:47:00 - 1:24:00)
  • Ukens spørsmål: Hvilke spill gleder du deg til? (1:25:00 - 1:48:18)

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til. Du kan bli bedre kjent med gjengen bak Rad Crew på deres Facebook-side.

Det er produsert 170 episoder av Rad Crew til nå, og her er de tre forrige:

Rad Crew, 1. mai 2014
Rad Crew, 24. april 2014

Rad Crew, 10. april 2014

Les også
Anmeldelse: Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden