Dizzy vender tilbake

Den eggformede plattformhelten vil inn i rampelyset igjen.

På åttitallet var Codemasters' eggformede plattformhelt Dizzy like kjent i store deler av Europa som Nintendos Mario, men i de siste tiårene har vi sett fint lite til den gamle traveren.

Nå ser det imidlertid ut til at Codemasters vil gjenopplive ham. De har nemlig lansert et teasernettsted hvor de ber oss gjette hvem som er tilbake, med et megetsigende bilde av noen som titter på oss fra en eggekartong. I tillegg har det dukket om en stemningsfull filmsnutt satt til et varehus, hvor noe mystisk skjer med en kasse gamle Dizzy-bokser.

Hva Codemasters planlegger å gjøre med sin gamle maskot er imidlertid ukjent. En relansering på iOS og Android virker ikke usannsynlig, men en skal heller ikke se bort i fra en nedlastbar tittel for konsoll. Mer informasjon ventes ifølge Codemasters' PR-mann Rich Eddy i morgen.

De gamle Dizzy-spillene var plattformspill med eventyrelementer, hvor du navigerte deg gjennom store og åpne miljøer. Her måtte du finne og plukke med deg ulike fantasifulle hjelpemidler, som du så kunne bruke andre steder for å åpne opp nye deler av miljøene.

I 2004 ga Codemasters ut spill nummer to i Dizzy-serien som en gratis julegave på nettet, men uheldigvis ser dette ut til å ha forsvunnet sammen med den britiske utgiverens nettsted.

Siste fra forsiden