– Dokkingstasjonen gir Nintendo Switch mer kraft

Nye opplysninger om den stasjonære delen av konsollen har dukket opp.

Dokkingstasjonen gir systemet høyere oppløsning, ifølge nye opplysninger.
Skjermdump/YouTube

Nintendos nye konsoll Switch består som kjent av både en bærbar del og en stasjon del, og i oktober kom det frem at den stasjonære delen kun fungerte som dokkingstasjon uten å tilføre ekstra kraft. Nå ser det ut til at dette ikke er tilfelle likevel.

Nettstedet LetsPlayVideoGames har nemlig vært i kontakt med en kilde hos Nintendo at dokkingstasjonen faktisk øker ytelsen til konsollen når den bærbare enheten er plugget inn, men ikke på den måten man kanskje skulle tro.

Lar deg kjøre 1080p-oppløsning

Når den bærbare delen sitter i dokkingstasjonen vil klokkefrekvensen til systemet øke slik at konsollen er i stand til å kjøre spillene i full 1080p-oppløsning på TV-en, ifølge Nintendo-kilden. En liten, ekstra vifte i den stasjonære delen vil automatisk starte for å kompensere for den økte varmeutviklingen som kommer av den høyere klokkefrekvensen.

Nintendo Switch.
Nintendo

Dokkingstasjonen inneholder ingen egen, ekstra maskinvare, og vil dermed ikke by på ytelsesforbedringer utover den høyere oppløsningen. De to enhetene kobles for øvrig sammen med USB-C-standarden, som overfører både strøm og videosignaler på samme tid.

Nintendo-kilden kunne opplyse at dokkinstasjonen faktisk både er svært lett og billig å produsere. Tanken bak dette er visstnok at det vil bli mulig å kjøpe flere ekstra dokkingstasjoner etter lanseringen av maskinen som man kan plassere i flere forskjellige rom hvor man har TV-er.

Om man vil spille i et annet rom kan man dermed altså bare ta den bærbare enheten med seg og plugge den inn i de andre dokkingstasjonene. Når det gjelder akkurat hva Switch har å by på under panseret, må vi nok vente til Nintendos pressearrangement, som skal gå av stabelen den 13. januar.

Flere kjente spill skal allerede være på vei til Nintendo Switch: Blant disse er visstnok Dark Souls »

(Via Ubergizmo)

Siste fra forsiden