Dota 2 med imponerende brukertall

Kan nå skryte på seg over 180 000 samtidige brukere.

Dota 2 blir stadig mer popularitet. Siden det uferdige spillet åpnet serverne har antall spillere vokst i takt med Valves utdeling av testnøkler. Nå har spillet nådd en ny spillerrekord.

PC Gamer har fulgt spillets brukerbase med argusøyne, og meldte nylig om den nye toppen. På lørdag var det nemlig over 180 000 spillere som var logget inn i lagspillet samtidig.

Kun Skyrim har vært større

Tallene er desto mer imponerende dersom man tar i betrakting at kun ett spill som har hatt større tall på området; like etter lanseringen i fjor høst kunne The Elder Scrolls V: Skyrim skryte på seg en Steam-rekord på 287 411 samtidige spillere.

Det Valve-produserte ARTS-spillet er for øyeblikket i et teststadie, og ønsker man innpass er det bare å kapre en av de utallige nøklene som florerer på nettet.

Dota 2 blir stadig større og større.

Valve har satset hardt på å bygge opp et konkurransesamfunn som skal holde liv i vellingen. I august sparket utvikleren igang sin andre The International-turnering, der 14 av de 16 konkurrerende lagene var invitert. Premiepotten var på hele 1 million dollar. Senest i begynnelsen av september sveivet JoinDota i gang turneringen The Defense 3, som Valve melder har tjent inn en hel del grunker etter at utvikleren åpnet for at arrangører kan ta betalt for billetter.

Konkurrent med forsprang

Konkurrenten League of Legends gjør det også bra for tiden, og sist vi hørte hadde gratisspillet over en halv million samtidige spillere. Sjangergiganten har dog et godt forsprang på Dota 2 – spillet ble lansert allerede i 2009, og har bygd seg stadig større med tiden. Imponerende nok hadde spillet over 8 millioner seere under finalen i verdensmesterskapet i oktober..

Her på Gamer.no arrangerte vi selv en League of Legends-turnering i høst på Gamer’s Paradise, der 249 lag braste sammen og konkurrerte om 10 000 kroner og en haug med spillutstyr. Finalen mellom Gamers League og Peet With Four ble spilt i Oslo City 27. oktober. Vi kommer med flere turneringer etter hvert – kanskje er Dota 2 neste spill ut?

Les også: – Profesjonelle spillere er uhyre viktige Les også: 8 millioner så League of Legends' verdensfinale

Siste fra forsiden