Dota 2 med ny Steam-rekord: 1 million samtidige spillere

Ligger likevel fremdeles et stykke bak League of Legends.

Valve

Mellom søndag og mandag ble Dota 2 det første spillet som greide å samle en million spillere samtidig på Steam. Dette kan vi lese på Steams statistikkside.

Den nye rekorden for det populære MOBA-spillet kom i tandem med storhendelsen New Bloom Festival, der Valve feirer det nye kinesiske året på sin måte. Her skal to lag kjempe det ut mellom seg med hver sine «Year Beasts» i en spesiell modus. Totalt greide Valve å samle 1 075 464 spillere.

Dota 2 engasjerer mange.

Noe av det som kan ha ført til det store tallhoppet er at spillerne har et kort tidsrom på seg hver dag til å delta i beistkampene. En og en halv time før spillmodusen blir tilgjengelig, begynner en nedtellingsklokke å tikke. Når klokka har talt ned har man 10 minutter på seg til å bli med i bruduljene. Dermed slenger nok en god del Dota 2-spillere seg på klienten for å prøve å få innpass.

Konkurrenten ligger et par hakk foran

Dette er flotte tall for det nå 18 måneder gamle spillet. Sammenligner vi med hovedkonkurrenten, League of Legends, er det riktig nok noen milioner ekstra som skiller de to. Riot Games' 5 år gamle spill meldte om at mellom 5 og 7,5 millioner spillere var pålogget samtidig for om lag to år siden.

Ser vi videre nedover Steams liste over samtidige spillere, finner vi Counter-Strike: Global Offensive på andreplass med om lag 420 000 spillere det siste døgnet. Team Fortress 2 faller ennå litt mer, med sine 88 462 skyteentusiaster.

Har du ennå ikke satt deg inn i spillet?
Fortvil ikke! Vi har en seerguide til Dota 2 som gjør nytten »

Siste fra forsiden