Double Fine annonserer nytt spill

The Cave er Monkey Island-skaperens mystiske prosjekt.

Ron Gilbert, mannen bak blant annet Monkey Island-serien, har i flere år gitt vage hint om sitt neste prosjekt. Helt siden veteranen innkvarterte seg hos Tim Schafers spillstudio, Double Fine, har det vært snakk om dette superhemmelige spillet.

I dag avduket Gilbert og Double Fine det sideskrollende plattformspillet The Cave. Mange ventet seg kanskje et pek-og-klikk-eventyr fra veteranen, men slik ble det altså ikke. Spillet vil likevel ha et stort fokus på å løse gåter, men i stedet gjør man det i trespann. Dette melder Kotaku og Eurogamer.

I kjent Maniac Mansion-stil velger du tre figurer ut fra et variert utvalg ved starten av spillet. Utvalget byr på sju ulike figurer, og inneholder alt fra en magiker til en bondetamp. Når du først har valgt tre figurer må du holde deg til disse for resten av spillet. Dersom man ønsker det er det mulig å for tre spillere å samarbeide om å komme seg gjennom spillet, men man kan også spille alene.

Ron Gilbert har knuget på The Cave i flere år.

Hver figur har sine egne spesielle egenskaper, for eksempel kan bondetampen holde pusten sin i all evighet, mens knekten kan skilte med et par overnaturlige vinger som beskytter mot harde landinger.

– Har tenkt på konseptet i flere år

Spillet tar sted i en gigantisk hule, og Kotaku drar i sniktitten sin sammenligninger til de store områdene man kjenner fra Castlevania- og Metroid-seriene. Hulen vil inneholde et mangfold av gåter, som kan løses med diverse duppedingser man går og drasser med seg i kjent pek-og-klikk-stil. Noen av gåtene vil også løses med figurenes spesielle egenskaper.

Ron Gilbert blir ofte omtalt som en av pionerene bak pek-og-klikk-spillene på 80- og 90-tallet. Han sto selv bak flere av de mest humoristiske innslagene i sjangren, slik som Maniac Mansion og The Secret of Monkey Island. Gilbert har fremdeles humoren i behold:

– Jeg har fundert på konseptet til The Cave i mange, mange år nå, og så plutselig fortalte de merkelige stemmene i hodet mitt som forteller meg hva jeg skal gjøre at det var på tide å lage spillet, skal Gilbert ha sagt spøkende til Eurogamer.

The Cave skal utgis av Sega, og vil være å finne på PC, PlayStation 3 og Xbox 360 tidlig i 2013.

Les også: Sega gir ut mystisk Double Fine-spill Les også: Samlet inn milioner til nytt eventyrspill

Her er den første traileren for spillet.

Siste fra forsiden