Double Fine-eventyr får konsollversjon

Men for øyeblikket kun for Ouya.

Det folkefinansierte eventyrspillet fra Double Fine får en konsollversjon, men kun for den Android-baserte Ouya-konsollen. Dette sier Ouya-sjefen selv, Julie Uhrman, ifølge Joystiq. Hun annonserte i går at Ouya nå samarbeider med Double Fine for å bringe både det kommende eventyret og det nylig utgitte The Cave til konsollen.

Ifølge Kotaku har ikke Double Fine planer om å lansere spillet til andre konsollplattformer, men med tanke på at det kommer til Windows, OSX, Linux, iOS og Android-baserte systemer bør de fleste ha tilgang til en eller annen måte å spille det på.

De utelukker heller ikke at det kan komme til andre stuekonsoller på et senere tidspunkt.

Om du ikke fikk med deg Double Fines Kickstarter-kampanje, kan vi fortelle at spillet de lager er et tradisjonelt, todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr. Double Fine-grunnlegger Tim Schafer har vært involvert i noen av sjangerens største klassikere, som Day of the Tentacle og Full Throttle. Dermed er det kanskje ikke så rart at folk åpnet lommebøkene når han annonserte prosjektet.

Ouya-kontrolleren.

Folkefinansiert spill til folkefinansiert konsoll

Det passer godt at spillet, som fortsatt ikke har fått noen offisiell tittel, kommer til nettopp Ouya. Konsollen ble nemlig selv folkefinansiert gjennom Kickstarter, og står fortsatt som det spillrelaterte prosjektet som har fått inn mest penger på nettstedet. I løpet av de første 24 timene fikk Ouya inn over to millioner dollar, og totalt endte kampanjen på 8,5 millioner dollar. Det er ikke langt unna 50 millioner norske kroner.

I motsetning til dagens konsoller skal Ouya helt åpen slik at hvem som helst kan utvikle akkurat det de ønsker. Utviklingsverktøy skal etter planen være inkludert når man kjøper konsollen. Det eneste konsollutvikleren spør om er at utviklerne lar en liten del av spillene sine være gratis.

Utviklingen av systemet har gått jevnt og trutt siden Kickstarter-kampanjen, og Ouya forventer en amerikansk lansering i løpet av juni 2013. De har sikret seg distribusjonsavtaler med store kjeder som Amazon, Best Buy, Target og GameStop. Systemet skal koste 100 amerikanske dollar, altså cirka 550 kroner. Konsollen blir med andre ord en god del billigere enn konkurrentene.

Vi vet ikke noe om når konsollen kommer til Europa eller hva den vil koste her.

Les også: – Kickstarter har forandret alt
Les også: Project Eternity runder av med ny Kickstarter-rekord

Siste fra forsiden