Drake ser mot ørkenen

Uncharted 3: Drake's Deception skal gi oss midtøsten i god Hollywood-tradisjon.

Uncharted 2 var etter alle solemerker et av fjorårets sterkeste spill, og ble belønnet med en fin nier av vår anmelder.

Les også:Anmeldelse: Uncharted 2 - Among Thieves

At Naughty Dog og Sony ville lage en oppfølger har hele tiden ligget i kortene. Nå har de omsider tatt bladet fra munnen og sluppet de første detaljene om Nathan Drakes videre eventyr.

Uncharted 3 har fått undertittelen Drake's Deception, og skal utspille seg i Den arabiske ørken, hvor Drake og kameraten Victor Sullivan er på jakt etter en legendarisk by skjult i sanden. Når de først finner dette Sandens Atlantis kommer grusomme hemmeligheter til overflaten, og en skjult organisasjon setter de to eventyrerne i livsfare.Ifølge Entertainment Weekly er handlingen inspirert av T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia) sin tid som ung arkeolog.

3D og avanserte effekter

Det forrige spillet kjennetegnes av filmatiske virkemidler og pressemeldingen lover et videre fokus på nettopp dette. Samtidig skal vi få muligheten til å spille i stereoskopisk 3D, med nye og avanserte visuelle effekter.

– Vi er en gjeng med nerder. Vi ser bare etter noe som vil være en teknisk og kunstnerisk utfordring, og tillot oss selv å bevege oss inn i et område av verden og historien som vi aldri har utnyttet før, forteller Naughty Dogs visepresident Evan Wells.

Naughty Dogs kreativt ansvarlige, Amy Hennig, legger til:

– Når vi først kom på idéen om å bruke sand lyste alles øyne opp og vi sa "Det kommer til å bli virkelig vanskelig. La oss gjøre det!"

Pressemeldingen lover videre et nytt system for nærkamp som skal muliggjøre slåssing med flere fiender av gangen, og også nye måter å snike på. I tillegg kommer et enda større fokus på flerspiller- og samarbeidsdelene.

Spillet er ventet gitt ut en gang i høst, omtrent samtidig som en Uncharted-roman titulert The Fourth Labyrinth skal slippes.

Siste fra forsiden