Draw Something blir TV-serie

Kjendiser og publikum skal tevle om å gjette hverandres kruseduller.

Det er nå et halvt år siden Pictionary-klonen Draw Something fra den ukjente utvikleren OMGPOP gikk fra å være zero til hero på få uker. Spillet går ut på at to spillere tar tur på å gjette hva hverandres skriblerier skal forestille. Den morsomme tvisten er at man kan se tegneprosessen til motspilleren, noe som ofte viser latterlige mislykkede forsøk på å tegne helt banale ting.

Slik så det ut da jeg prøvde å tegne en vingård.

Nå skal det etter planen lages amerikansk show ut av det hele. Eurogamer har via Variety fisket frem at CBS har plukket opp rettighetene, mens Ryan Seacrest Productions skal samarbeide med Sony Pictures Television og Embassy Row om et TV-program basert på spillet. Programmet skal sette kjendisers tegneferdigheter opp mot hverandre, mens publikum skal kunne spille med for å vinne premier.

Trespannet har slike ting som Keeping up with the Kardashians, Who Wants to be a Millionare og The Glee Project på merittlisten. Ryan Seacrest er mest kjent som programleder i American Idol, men skal etter planen ikke figurere foran kameraet denne gangen.

Det er ikke kjent når TV-serien blir å dukke opp på amerikanernes tittekasser, men siden CBS har lansert sitt høstprogram allerede blir det neppe i år.

Dyrt oppkjøp

Draw Something hadde om lag 15 millioner aktive brukere etter lanseringen i februar i år, men de astronomiske tallene sank betydelig etter at den lille utvikleren ble kjøpt opp av sosialspillgiganten Zynga. FarmVille-utvikleren punget ut hele 180 millioner dollar for selskapet, noe som i norsk valuta blir om lag 1 milliard.

Vi tok en liten titt på Draw Something i vår månedlige anbefalingserie av iPhone- og iPad-spill tidligere i år, og jeg følte det var et spill der man i stor grad laget sin egen moro.

Les også: Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill (mars) Les også: Zynga kjøper populær tegne-app for 1 milliard (Amobil.no)

Siste fra forsiden