Drømmefall Kapitler klarert for Steam

Grønt lys for ny samling spill.

Valve har annonsert en ny gruppe spill som har karret seg gjennom Greenlight-systemet for å få seg en plass på Steam-kanalen.

Blant spillene i gruppen finner vi blant annet Drømmefall Kapitler, det folkefinansierte eventyrspillet fra norske Ragnar Tørnquist og Red Thread Games. Spillet sikret seg et utviklingsbudsjett på 8,5 millioner gjennom Kickstarter, og skal etter planen lanseres mot slutten av neste år.

Drømmefall Kapitler.

20 nye spill

Men listen inkluderer også en rekke andre spennende titler. Flipperspillet The Pinball Arcade har endelig fått Steam-klarering, etter lenge å ha vært ute på de fleste andre plattformer. Den til nå PS3-eksklusive japanske rollespillhybriden Agarest: Generations of War får også en PC-debut på Steam.

Det unike spillet Cradle, som kommer fra en gruppe STALKER-veteraner, har slitt på Greenlight siden systemet ble lansert. Nå har også det spillet kommet gjennom slusene, og utviklerne håper på en lansering senere i år.

Andre nyheter inkluderer Kickstarter-spillet Battle Worlds: Kronos og zombierollespillet Dead State.

De fleste spillene på listen ser ut til å være langt unna lansering – det virker som Greenlight i større og større grad brukes som et ledd i markedsføringen av kommende spill, ofte i forbindelse med folkefinansieringskampanjer. Det kan se ut til at dette går på bekostning av de indie-spillene Greenlight ble laget for i utgangspunktet.

Battle Worlds: Kronos.

Her er den fullstendige listen over nye Greenlight-spill:

I tillegg har programmene PlayClaw og GamePlan fått grønt lys.

Les også: Sniktitt: Drømmefall
Les også: Battle Isle får åndelig oppfølger

Siste fra forsiden