DS-oppfølger med Gamecube-grafikk?

Ryktene vil ha det til at Nintendos lille blir sterkere.

DS, Nintendos håndholdte yndling, har for lengst solgt til både gull og diamanter, med godt over 100 millioner solgte enheter verden over. Selv om det er en stund siden den opprinnelige DS-en ble sluppet er det ingenting som tyder på at Nintendos dominans over det håndholdte spillmarkedet vil avta.

Les også:Ny tjukkas-DS

Derfor kommer det som en desto større overraskelse at mye tyder på at en ordentlig oppfølger er på vei. Mars er Game Developers Conference-tider, og i denne sammenheng har en rekke rapporter visstnok opp som visstnok avslører at en den såkalte DS2 vil slippes innen året er omme.

Her røpes det også at DS2 vil ha to skjermer som forgjengeren, men denne gang vil det være et mindre markant skille mellom disse, slik at utviklerne kan utvikle spill som slår sammen begge skjermene til en dobbelt så stor skjerm.

Men denne magiske rapporten har enda mer juicy info å by på. Som Nintendo har hintet bittelitt til tidligere skal konsollen ha et såkalt akselerometer, av samme typen som Iphone har, som gjør at maskinen merker når den snus på.

Les også:Wii og DS holder koken

Konsollen skal visstnok også bli en ordentlig kraftplugg, det snakkes om teknologi tilsvarende Gamecuben. Siden skeptikere har fordømt Wii-en som en Gamecube 1.5 så kan dette i så fall tyde på at vi vil få ganske så fullverdige versjoner av våre Nintendo-favoritter med oss på bussen.

Selv om dette høres svært bra ut må alt selvsagt tas med både salt og pepper. Men dette er langt i fra det første som tyder på at en ny håndholdt er på vei, det går blant annet rykter om at utviklere allerede har fått klørne i utviklingsverktøy.

La oss bare håpe at det ikke er snakk om en DS XS.

(Kilde: ComputerandVideogames)

Siste fra forsiden