Baldur's Gate 3

Du får muligheten til å spille Baldur's Gate 3 senere i år

Kommer til Early Access.

Skjermbilde fra Baldur's Gate 3-traileren.
Larian Studios

Det etterlengtede, tredje innslaget i Baldur's Gate-serien har ennå ikke fått en lanseringsdato, men nå kan fansen slå seg til ro med at spillet i alle fall kan testes allerede i år.

Som blant andre PC Gamer rapporterer er det nå kunngjort at Baldur's Gate 3 blir tilgjengelig i en Early Access-versjon senere i år.

Kunngjøringen kom i en presentasjon som Hasbro nylig la frem for investorer. Hasbro er moderselskapet til Wizards of the Coast, som har lisensiert Dungeons & Dragons og Baldur’s Gate til Larian Studios til utviklingen av det tredje spillet.

Gameplay-video rundt hjørnet

Akkurat når vi kan vente oss early access-starten er dessverre ennå uvisst.

Skjermbilde fra Baldur's Gate 3-traileren.
Larian Studios

I mellomtiden skal vi imidlertid serveres en skikkelig gameplay-video fra spillet, som Gamer.no rapporterte nylig. Demonstrasjonen skal skje i en direktesending under PAX East-konferansen, som avholdes torsdag den 27. februar.

Baldur's Gate 3 ble først kunngjort i juni i fjor, og har nå et utviklingsteam på 350 personer hos Larian Studios. Spillet skal bruke nåværende Dungeons & Dragons-mekanikker og foregår angivelig 100 år etter det opprinnelige spillet.

Baldur's Gate blir altså det tredje spillet i den anerkjente rollespillserien skapt av BioWare, som ga ut de første titlene i henholdsvis 1998 og 2000. Begge spillene ble eksepsjonelt godt mottatt og regnes blant de store klassikerne i sjangeren.

Larian Studios er mest kjent for sin Divinity-serie, hvorav det seneste innslaget, Divinity: Original Sin 2, er det mest kritikerroste. Spillet ble lansert til Nintendo Switch i høst etter å ha vært tilgjengelig på de øvrige plattformene i lengre tid.

Les også: Divinity: Fallen Heroes legges på is »

Siste fra forsiden