Du velger hva som kommer på Steam

Med Steam Greenlight vil Valve gjøre spillene folkevalgt.

I en pressemelding sendt ut mandag kveld annonserte Half-Life og Portal-utvikleren Valve at de ønsker å inkludere Steam-brukerne i utvelgingsprosessen som bestemmer om et spill skal selges på nettbutikken eller ikke. Tilbudet kalles Steam Greenlight, og vil bli gjort tilgjengelig allerede 30. august.

Tjenesten vil la utviklere og utgivere presentere spillet sitt med tidlige testutgaver, skjermbilder, trailere og annen informasjon, slik at brukerne så kan stemme på om de liker prosjektet eller ikke. Alt vil skje gjennom rammeverket Steam Workshop.

Dette betyr likevel ikke at spillet med flest stemmer nødvendigvis er det som legges ut for salg. Alle spillene dømmes etter den relative interessen brukerne har for prosjektene i forhold til andre spill på Steam Greenlight.

Valve har store forhåpninger til Steam Greenlight.

Vis frem spillet ditt

Alle spillene som legges ut på tjenesten må kunne kjøre på en PC med Windows, men man kan utvikle for andre plattformer samtidig dersom man ønsker det. Om du er interessert i å legge ut spillet ditt må du først og fremst ha en Steam-konto uten begrensninger, noe som egentlig bare betyr at du må ha kjøpt minst ett spill. Så må du sende inn et skjema med et slags omslagsbilde, minst én video som viser konseptet, minst fire skjermbilder, og en skriftlig beskrivelse i tillegg til omtrentlige systemkrav.

Valve håper at tjenesten vil vise seg å være fruktbar, både for seg selv og for utviklerne. For sin egen del håper Valve at dette vil gjøre at tiden fra et spill blir sendt til evaluering og til det legges ut for salg kortes ned. Valve tror også at tjenesten vil gagne spillskaperne i at de får oppmerksomhet og mulighet til å bygge et forhold til spillerne allerede før lanseringen.

Les også: Steam får fjernnedlasting Les også: Feature: Her er de beste Steam-triksene

Siste fra forsiden