Duke Nukem-utviklere avslører nytt prosjekt

I Bombshell må du redde presidenten fra utenomjordisk avskum.

Interceptor Entertainment

Det var tidligere kjent at danske Interceptor Games jobbet med et actionrollespill med Duke Nukem i hovedrollen. Tidligere i år ble imidlertid danskene saksøkt, sammen med Duke Nukems originalskapere i 3D Realms, av Gearbox – studioet som kjøpte det uferdige Duke Nukem Forever og fullførte prosjektet.

Gearbox mener at det er de, og ikke 3D Realms, som eier rettighetene til Duke Nukem-navnet, og at actionrollespillet fra Interceptor dermed ikke var et lovlig produkt.

Fra Duke Nukem til Bombshell

Mens denne saken ruller videre i rettsystemet ser det ut som Interceptor har fortsatt å jobbe med spillet sitt, og nå har de kommet med en offisiell annonsering. Det nye spillet heter Bombshell, og Duke Nukem har blitt byttet ut med det som ser ut til å være hans kvinnelige motpart.

Skjermbilde fra spillet. (Bilde: Interceptor Entertainment).

Det hele starter med at presidenten trues av romvesener, og leiesoldaten Shelly «Bombshell» Harrison bestemmer seg for å redde henne – og sannsynligvis også resten av menneskeheten. Jakten på de utenomjordiske bandittene tar henne til fire ulike planeter, fulle av monstre som må slaktes.

Spillet blir, som det planlagte Duke Nukem-prosjektet, et isometrisk actionrollespill basert på Unreal-motoren. Et av hovedelementene er hovedpersonens arm, som er mekanisk og kan modifiseres underveis.

Interceptor sier på spillets nettsted at de ikke er sikre på om det gamle Duke Nukem-prosjektet vil bli fullført noen gang, men at Bombshell er deres mulighet til å bruke tiden mens søksmålet pågår til å lage en ny serie.

De bekrefter ikke at Duke Nukem-prosjektet er gjenfødt som Bombshell, men med tanke på hvor langt spillet ser ut til å være kommet i utviklingen, og hvor mange likheter det har med Duke Nukem-prosjektet, virker dette sannsynlig.

Bombshell kommer til PlayStation 4 og Windows-baserte PC-er, og planen er å lansere det i løpet av første kvartal 2015. Utviklerne har også planer om å lage flere spill i serien senere.

De lover også at Windows-versjonen får omfattende muligheter for spillerskapte modifikasjoner.

Interceptor Games sto tidligere for nyversjonen av det heftige Apogee-skytespillet Rise of the Triad. De eies av samme gruppe som nå eier Duke Nukem-skaperne 3D Realms.

Siste fra forsiden