EA fjerner «Online Pass» i gamle spill også

Snart slipper du å betale en ekstrasum på alle brukte spill.

For to uker siden gikk EA ut og fortalte at de kvitter seg med sine mye omdiskuterte «online pass» i kommende spill. Konseptet med nettpassene var å stenge enkelte funksjoner og bonusinnhold i et spill bak en engangskode som fulgte med om man kjøpte spillet duggfriskt. Sverget man heller til en brukt kopi, måtte man pent punge ut et gebyr for å få tilgang på innholdet.

Nå er det kjent at EA også faser ut «online pass» i allerede utgitte spill. Alle spill der utgiveren kjørte på med nettpassene skal etter planen snart formes om slik at passet ikke trenger å kjøpes. I enkelte spill vil det være snakk om å fjerne alle tegn til «online pass», mens i andre er planen å tilby passet gratis på Xbox Live Marketplace og PlayStation Network.

Til å begynne med er det sportspillene som skal til pers. EA sier dog at planen er at alle spill skal ha blitt renvasket for «online pass»-spor i ukene fremover.

Det omdiskuterte bruktmarkedet

Mass Effect 3 er et av spillene som bruker «online pass».

Konseptet ble introdusert i 2010 som et forsøk på å kunne tjene in en slant på bruktmarkedet. EA, enkelte utviklere og andre utgivere diskuterte den gang åpenlyst hvordan bruktmarkedet førte til skralere inntjening. Gamestop hevdet på sin side at bruktsalget gavnet industrien, og argumenterte med at folk brukte byttesummen til å kjøpe nytt.

Det spekuleres nå i om EA fjerner nettpassene fordi Microsoft pønsker på noe lignende med sin kommende konsoll, Xbox One. Spill låses til konsollen, men om man ønsker kan man spille det fritt på andre konsoller så lenge man logger inn med sin egen Xbox Live-profil. Man kan bytte inn spillet i en bruktbutikk, men detaljene rundt dette er diffuse. CNET.com hevder at Microsoft kommer til åkreve en bit av inntektene av bruktsalget, men det er ikke bekreftet.

Vi vet ikke om Sony tenker i samme baner med PlayStation 4 enda. Vi regner med å få svar på alle diffuse detaljer under årets E3-messe om en ukes tid, der vi stiller med tre journalister.

Les også: Slik fungerer spilleierskap på Xbox One Les også: EA dropper kontroversielle «Online Pass»

Siste fra forsiden