EA Motive - Dead Space

EA jobber angivelig med et nytt Dead Space

Rykter hevder at spillet skal avdukes på EA Play neste måned.

Illustrasjonsbilde fra Dead Space 2.
EA

Fans av Dead Space har potensielt gode nyheter i vente. Ifølge ryktemølla er et nytt spill i serien på vei, og avdukingen kan komme under EA Play om en måned.

Dead Space 3 fra 2013 er det foreløpig siste innslaget i serien.
EA

Journalist og YouTube-profil Jeff Grubb var først ute med hint om prosjektet (via VGC). Det er angivelig underveis hos EA Motive, studioet som ga ut Star Wars Squadrons i fjor.

Med ønske om å ikke røpe for mye har Grubb sagt at det er snakk om gjenopplivingen av en etablert spillserie, som han tror fans kommer til å bli fornøyd med. Tirsdag fulgte han opp kommentarene med å si at «vi kommer til å få se det, om vi ikke er døde først» – tilsynelatende en referanse til navnet Dead Space.

I sin egen rapport forteller Eurogamer at hintene stemmer med det nettstedet har hørt fra sine egne kilder. Det blir i så fall det første spillet i serien siden Dead Space 3 kom ut i 2013. EA Visceral hadde for øvrig planer om et Dead Space 4, men studioet – som også jobbet med Amy Hennigs Star Wars-spill – ble lagt ned i 2017.

Hvorvidt ryktet om EA Play-avduking stemmer får vi se når opplegget går av stabelen om nøyaktig en måned. Utgiveren inviterer til show 22. juli, men har foreløpig ikke sluppet noen detaljer om hva som skal vises frem.

En åndelig oppfølger til Dead Space er også på vei.
Callisto Protocol er satt i PUBG-universet »

Siste fra forsiden