Electronic Arts - jobbkutt

EA kutter flere hundre jobber

– Går bort fra prosjekter som ikke passer inn i vår strategi.

Dead Space-nyversjonen høstet gode anmeldelser for EA tidligere i år.
EA

Electronic Arts har kunngjort planer om å restrukturere deler av selskapet. Endringene resulterer i permitteringer av rundt seks prosent av ansatte – mellom 700 og 800 stillinger basert på tall fra 2022.

I et åpent brev på EAs nettsider forklarte toppsjef Andrew Wilson at permitteringene handler om å fokusere på det selskapet gjør bra og å gå bort fra det som ikke funker.

FIFA 23 er på vei til å bli det største spillet i serien, forteller EA.
EA

– Vi går bort fra prosjekter som ikke passer inn i vår strategi, vurderer hvor mye eiendom vi sitter på og restrukturerer noen av våre team. Disse beslutningene er ventet å påvirke omtrent seks prosent av selskapets arbeidskraft.

Wilson beskriver permitteringene som «den vanskeligste biten» og forteller at EA ønsker å gjennomføre endringene med omhu og respekt. Der det er mulig vil ansatte få sjansen til å flytte over på andre prosjekter, mens resten får sluttpakke.

Akkurat hvilke deler av selskapet som rammes kommer ikke frem i brevet. EA kuttet nylig 200 spilltestere som jobbet med Apex Legends, men hvorvidt disse er en del av de nye permitteringene er foreløpig uklart.

Wilson skriver for øvrig at EA står sterkt, på bakgrunn av en nettoinntekt på over 70 milliarder kroner i regnskapsåret 2022.

LES OGSÅ: Twitch permitterer 400 ansatte »
LES OGSÅ: Xbox, Bethesda og 343 rammet av omfattende jobbkutt »

Siste fra forsiden