EA sendte ut feilaktige alfa-invitasjoner for Battlefield 4

Gleden ble raskt snudd til skuffelse for mottakerne.

I går kveld fikk mange brukere av Electronic Arts' Origin-system en gledelig e-post som informerte dem om at de hadde blitt valgt ut til å delta i alfatesten av det kommende skytespillet Battlefield 4. Alt de behøvde å gjøre, stod det, var å logge på Origin og laste ned spillet.

Dessverre viser det seg at e-posten ble sendt ut ved en feil. Ingen av de som mottok den har fått tilgang på alfaversjonen av spillet, og det ser det heller ikke ut til at de kommer til å gjøre.

EA beklager feilen

– Et antall spillere har i dag fått en e-post om alfatesten av Battlefield 4. Denne e-posten var en feil fra vår side, og vi beklager skuffelsen den kan ha forårsaket. Vi er uheldigvis ikke i stand til å utvide alfatesten for flere spillere, har en representant for selskapet skrevet på selskapets forum.

Litt senere fikk også brukerne som hadde mottatt e-posten en oppdatering fra Electronic Arts, der de nok en gang forklarte at det hele var en feil.

Skjermbilde: Øystein Haslum.

– Vi forstår at feilen kan ha skapt stor frustrasjon, og vi vil oppriktig beklage all skuffelse dette har skapt for våre tilhengere, skriver de.

Utgiveren har ikke forklart hvordan feilen oppsto i utgangspunktet, eller hvorfor det tok dem flere timer å bekrefte feilen slik at mottakerne av e-posten ble sittende å vente på en alfa-tilgang de aldri fikk.

De skuffede spillerne kan i det minste trøste seg med at e-posten ble sendt ut ved en feiltakelse, og at det ikke har foregått noe forsøk på «phishing» – altså at forbrytere sender e-poster som ser offisielle ut for å lokke brukerne til å gi fra seg kontodetaljer som så kan misbrukes.

Fullversjon i oktober

Fullversjonen av Battlefield 4 lanseres 29. oktober, og i tillegg til Windows-baserte PC-er kommer spillet til både denne- og nestegenerasjons stuekonsoller fra Sony og Microsoft.

Spillet byr i likhet med sin forgjenger på omfattende flerspiller i åpne miljøer, samt en historiedrevet enspillerkampanje med massevis av filmatiske scener. Spillet kjører på Frostbite 3-grafikkmotoren, som byr på svært lekker grafikk.

Les også: Her er Battlefield 4

Siste fra forsiden