EA svarer på SimCity-bråk

Vil ikke fjerne spilltilgang for glemsomme testere.

For noen dager siden dukket det opp rapporter om at Electronic Arts tok betatestingen av bybyggerspillet SimCity litt for seriøst. Ifølge kontrakten man må akseptere for å få tilgang stod det nemlig at folk som oppdaget eller visste om feil i spillet uten å fortelle om det, ville risikere å ikke bare miste tilgangen på SimCity, men også stenges ute fra hele Origin-kontoen sin.

Dette har det selvsagt kommet kraftige reaksjoner på. Origin er gigantutgiverens svar på Steam, og alle selskapets PC-spill knyttes til tjenesten. Hvis man mister Origin-tilgangen, mister man også tilgangen på alle Origin-spillene man har kjøpt.

Nå ber Electronic Arts spillerne om å ta det med ro:

– Den klausulen i EA Beta-avtalen for SimCity-betaen var satt inn for å forby spillere å utnytte seg av kjente feil for å skaffe seg fordeler i spillet. Men språket var for bredt, sier en representant for EA til spillbloggen Kotaku.

I nye SimCity bør du håpe at du får gode naboer.

SimCity dropper seriens tradisjonelle muligheter til å spille på egenhånd, og plasserer i stedet byen din i et onlinebasert univers hvor du stadig påvirkes av det som skjer i byene til andre spillere. Det er ikke uvanlig at selskaper bak onlinespill straffer spillere som bevisst utnytter seg av feil for å skaffe seg urettferdige fordeler i forhold til andre spillere.

Electronic Arts bedyrer imidlertid at de aldri har straffet noen for å ikke rapportere en feil i betatesten:

– Electronic Arts har aldri fjernet spilleres tilgang på spillene deres for å ikke rapportere feil. Vi oppdaterer nå beta-avtalen for å fjerne dette punktet.

Hvis du har fått tilgang på SimCity-betaen, starter testingen denne helgen. Du behøver altså ikke å engste deg over å miste tilgangen på Origin-kontoen din hvis du ikke formidler eventuelle feil og mangler, men det er selvsagt grunn til at Electronic Arts ber om hjelp til å teste spillet. Når fullversjonen av SimCity lanseres i mars vil det være okay om de fleste feilene er luket ut.

Les også: Sniktitt: SimCity
Les også: Origin under kritikk igjen

Siste fra forsiden