– EA var bekymret for at de unge ikke visste at første verdenskrig fant sted

Battlefield 1-konseptet var ikke lett å selge til ledelsen.

EA

Etter utallige år med skytespill satt til andre verdenskrig og moderne krig, føltes Battlefield 1 som et friskt pust da det ble avduket i mai. Første verdenskrig er en årsperiode som ikke har blitt utforsket mye i sjangeren, særlig ikke av de mest ikoniske seriene.

Battlefield 1.
EA

Like etter avdukingen fortalte EA-sjef Patrick Soderlund at ledelsen i selskapet først avslo konseptet da utvikler DICE la det frem. For noen dager siden utdypet finanssjefen ståa under Bank of America Merrill Lynch 2016 Global Technology-konferansen.

– Første verdenskrig, vi var bekymret for at mange av de yngre forbrukerne der ute ikke visste at det fantes en andre verdenskrig eller vietnamkrig, så første verdenskrig…, fortalte han til publikumet, ifølge GameSpot.

Usikker på skyttergravskriging

Battlefield 1.
EA

Et annet aspekt som gjorde Soderlund skeptisk til om konseptet kunne fungere var at mye av første verdenskrig fant sted i skyttergravene. Han trodde det kunne bli vanskelig å gjøre dette engasjerende. DICE holdt likevel på sitt, presenterte flere idéer om hvordan man kunne lage et spill rundt krigen, og EA gav tommel opp etter å ha blitt overbevist.

– Det jeg tror folk ikke forstår med første verdenskrig er tekonologiutviklingen som pågikk. Folk begynte krigen på hesteryggen og avsluttet den med fly, tanks, krigsskip og undervannsbåter. Det er det en stor mulighet å bygge rundt, sier Jorgensen.

I tillegg trakk han frem at krigen foregikk på mange fronter, mellom hele Europa og de nordre delene av Afrika.

Battlefield 1 kommer 21. oktober, til PlayStation 4, Xbox One og Windows.

Les alt om Battlefield 1 »

Siste fra forsiden