Neste spill i Battlefield-serien er avslørt

Battlefield 1 tar oss med tilbake til første verdenskrig, og lanseres allerede i år.

Etter en uke i spenning kunne endelig EA og DICE dra presenningen av sitt nye storspill: Battlefield 1. Det har vært mye spekulasjon rundt hva det neste bidraget i Battlefield-serien skulle være, og ryktene de siste dagene viste seg å være korrekte - vi skal tilbake til røttene - og enda litt lenger tilbake!

21. oktober 2016 er slagmarkene klare for angrep over hele verden, mens de som forhåndsbestiller vil kunne starte allerede tre dager tidligere. Medlemmer i EA Access og Origin Access vil også kunne prøvespille før de fleste andre.

Tilbake til første verdenskrig

Vi får blant annet sette oss bak spakene på fly.
Electronic Arts

Battlefield 1 tar plass under første verdenskrig, og traileren avslørte foreløpig hester (ridbare!), dobbeldekkerfly, tanks og krigsskip. Avslutningsvis fylles himmelen av et enormt luftskip, som nok vil få noe av samme rolle som det Gunship-et hadde i Battlefield 3. Som produsentene selv beskriver det: Første verdenskrig er der den moderne krigføringen startet, og der nærkampene fortsatt var en veldig viktig del av kampbildet.

Battlefield 1 vil også introdusere et nytt system for våpentilpassing, slik at du kan få våpnene dine akkurat slik du selv ønsker dem.

Lokasjoner som ble nevnt er den kjente, vestlige fronten, de italienske alpene og den arabiske ørkenen. Det ble også nevnt at flerspillermodusen vil støtte opptil 64 spillere. Flerspillermodusen vil som tidligere være vinklet mot gruppebasert flerspiller, der det endelig vil være mulig å dytte hele gjengen din inn i samme stridsvogn for å samarbeide underveis. Stridsvognene skal også ha mer individuelle karakteristikker denne gangen, slik at hver oppleves som unik.

Flammekaster er ikke populært i skyttergravene.
Electronic Arts

Krig i skyttergravene

Skyttergravskrigføring var en viktig del av første verdenskrig, og dette blir også en viktig komponent i Battlefield 1. Det betyr at de som er tilhengere av nærkamp mellom soldater vil kunne få store muligheter for det framover! Gassangrep ble også nevnt, der du selv må velge om du vil dra på deg gassmaska og løpe gjennom, eller om du vil ta veien rundt i stedet.

En enspillermodus vil også være på plass, og denne gangen ønsker de å gjøre den enda likere det du er vant med fra Battlefield. Historien skal spinne rundt flere forskjellige personer, og fortelle hva som skjer fra flere ulike synspunkt.

Det forrige spillet i serien, Battlefield 4, kom ut bare to år etter forgjengeren - et tempo som er langt hyppigere enn det vi tidligere har vært vant med fra DICE. Tanken den gang var at de skulle forsøke å etterligne Activision og Call of Duty sine årlige utgivelser, men med en noe blandet mottagelse for Battlefield 4 og en lansering som var gjennomsyret av problemer, skulle det alikevel drøye før neste spill i serien ble avslørt.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, et norsk nettsted dedikert til nye og gamle spill. Der finner du blant annet nybegynnertips til Dark Souls III, og mengder av artikler om nye indie-spill.

Les også
Anmeldelse: Battlefield 1

Siste fra forsiden