EA: – Våre spill blir ikke Origin-eksklusive

Kanskje får vi se Battlefield 3 på Steam med tiden.

Tidligere i sommer startet storutgiveren EA sin egen spillbutikk på Internett. Markedet for digital nedlasting blir bare større, og det er naturlig for en så betydelig aktør å ville ta del i dansen. Det har likevel vært flere bekymringer.

Det kommende massive onlinespillet Star Wars: The Old Republic blir for eksempel eksklusivt til deres egen nettbutikk. Mange brukere har også hatt problemer med tjenestens sluttbrukeravtale, som blant annet krever at man tillater at EA overvåker PC-en ens. Denne avtalen har blitt moderert noe i ettertid.

Battlefield 3 kommer foreløpig ikke på Steam.

Nå bedyrer EA ovenfor Eurogamer at også eksklusiviteten er mildere enn først antatt. Selskapets europeiske sjef, Jens Uwe, forklarer at de aldeles ikke forsøker å strupe konkurranse og motarbeide et fritt marked.

– Da vi snakket om at forbrukeren er tjent med konkurranse, mente vi også at forbrukeren er tjent med å ha et valg. Valg og konkurranse går hånd i hånd. Det går ikke opp med at vi kun utgir våre egne spill på vår egen plattform, uttalte sjefen til spillnettstedet. Dermed ser det ut til at de også ønsker å utgi spillene sine via andre nettbutikker med tiden.

Intervjuet skjedde i sammenheng med at EA velger å ikke utgi sine spill på Steam, markedets største og mest populære nettbutikk for spill. EA har forklart det med at Steam begrenser kontakten mellom utgiveren og sluttbrukeren, og selskapene skal angivelig være i forhandlinger i skrivende stund.

Siste fra forsiden