EA vil overta Digital Illusions

EA prøver å kjøpe resten av Digital Illusions. I tillegg kan vi nevne at Katamari Damacy-teamet er oppløst og at det ryktes om at Yuji Naka vil forlate Sega.

I fjor misslykkes Electronic Arts i sitt forsøk på å overta hele Digital Illusions, etter at noen av aksjonærene nektet å godta tilbudet de fikk fra verdens største spillutgiver. Electronic Arts valgte imidlertid å kjøpe aksjene fra alle de som godtok tilbudet, og eier for øyeblikket 67,9% av den svenske utviklerens aksjer. Nå EA kommet med et nytt tilbud, som styret i Digital Illusions enstemmig har godkjent.

EA vil betale 67,50 svenske kroner per aksje, og oppkjøpstilbudet skal i følge en pressemelding involvere at den amerikanske utgiveren sikrer Digital Illusions fremtid som en av verdens ledende spillutviklere. Spørsmålet er om dette er nok til å få de gjenværende aksjonærene til å godkjenne oppkjøpet. Det finner vi ut 24. mai, når de møtes for å stemme over saken.

Dette er imidlertid ikke det eneste som har skjedd i spillindustrien i løpet av den siste tiden. Fra Gamasutra kommer beskjeden om at utviklerteamet bak Katamari Damacy-spillene nå har blitt oppløst, og at vi ikke kan forvente flere etterfølgere. Spillenes hoveddesigner, Keita Takahashi, jobber heldigvis med et nytt prosjekt. Dette involverer ikke katamari-rulling, men Namco håper vi vil finne det interessant likevel.

Keita Takahashi har tidligere sagt at han egentlig ikke ønsket å utvikle Katamari Damacy til en franchise, og at den eneste grunnen til at han ble med på utviklingen av We Love Katamari var at Namco ønsket å lage det med eller uten hans hjelp, og at han ikke ville skuffe tilhengerne. Det blir helt klart spennende å se hva denne fantasirike spilldesigneren er i ferd med å koke sammen nå.

Til sist kan vi fortelle at den legendariske Sega-designeren Yuji Naka (lederen for Sonic Team-studioet og kjent som mannen bak Sonic) ser ut til å være på vei bort fra moderselskapet. I følge Next Generation planlegger han å starte et nytt studio. Det er mulig det nye studioet vil alliere seg med Sega, men Next Generation har ingen øvrige detaljer å by på.

Siste fra forsiden