Eidos/SCi til salgs?

Få måneder etter at støvet har lagt seg rundt SCi sitt oppkjøp av Eidos, ryktes det at både EA og Midway ønsker å kjøpe den britiske utgiveren.

I følge den britiske avisen Daily Mail, er Electronic Arts, Midway og et investeringsfirma som heter Apax svært interessert i å kjøpe SCi. Den britiske utgiveren fortalte nylig at de er på god vei til å integrere nyinnkjøpte Eidos i systemet sitt, samtidig som de forventer å tjene penger på Eidos innen tolv måneder etter oppkjøpet. SCi har også gått over til å bruke Eidos som merkenavn på sine egne spill (som det nylig utgitte Total Overdose).

SCi kjøpte Eidos for 74 millioner britiske pund i mai, og i tiden som er gått siden oppkjøpet har Eidos tjent 1.6 millioner pund (etter at de regelmessig tapte penger i tiden før oppkjøpet fant sted). Dermed ser det ut til at selskapet, som har sterke franchiser som Deus Ex Hitman, Championship Manager og Tomb Raider, nå har blitt ekstra fristende for innkjøpskåte aktører i markedet.

I følge artikkelen hos Daily Mail, har Apax bydd cirka 345 millioner pund for Eidos/SCi, men artikkelen forteller også at det for øyeblikket ser ut til å være Midway som ligger best an blant de interesserte. SCi har bekreftet at de har hatt kontakt med flere parter, og at dette kan lede til et oppkjøp av selskapet. Dette har fått aksjene deres til å stige i verdi med cirka 25 prosent, og de er nå verd cirka 433 millioner pund.

Det er ikke bare i Storbritannia at det foregår interessante oppkjøp i spillindustrien. Musikkdistributøren Handleman Company kjøpte for få dager siden amerikanske Crave Entertainment, som er en relativt stor aktør på det amerikanske markedet. Handleman måtte ut med 72 millioner amerikanske dollar for Crave.

Siste fra forsiden