Metal Gear, Forza 3 og mer Halo til 360

Eksklusive titler og gamle kjenninger

Microsoft fortalte ivrig om spillfremtiden for Xbox 360 på E3.

E3, en av verdens største og viktigste spillmesser, foregår i Los Angeles denne uka. Som tidligere er det som oftest ikke på messegulvet saker og ting blir avslørt, men på pressekonferansene som de tre store (Microsoft, Sony og Nintendo) avholder dagene før dørene åpner.

Her er godteriet som Microsoft trakk frem i kveld, norsk tid.

Hvis du ønsker å lese artikkelen uten videoene, kan du klikke her.

Metal Gear Solid: Rising (360)

Spenningen har vært stor i forhold til hva Konamis nedtelling dreide seg om, og i det kom avsløringen i form av nyheten om et flunkende nytt spill. Spillet kommer til å ha Raiden i hovedrollen, men ellers er det veldig lite som er kjent om historien rundt spillet. Foreløpig er det kun Xbox 360 som er nevnt som plattform.

GameTrailers.com har video fra annonseringen på E3:

Forza Motorsport 3 (360)

En av de dårligere bevarte hemmelighetene fra Microsoft sin side er at det var en oppfølger til Forza Motorsport 2 på trappene. I dag ble det endelig bekreftet, og vi kan forvente å få Forza Motorsport 3 i butikkene allerede i oktober. Spillet ser ut som en massiv oppgradering i forhold til de tidligere spillene, og skryter av over 100 baner, 400 biler (med opptil 10 ganger så mange polygoner som bilene i Forza Motorsport 2) og en haug med nye funksjoner for både nybegynnere og de mer rutinerte racersjåførene. Andre nyheter er at banene nå ikke bare er tradisjonelle racerbaner, men også vanlige veistrekninger langs interessante kyststrekninger, og at det er lagt til flere nye spillmoduser slik som drifting og dragracing.

Nettstedet til spillet har en introduksjonsvideo i toppen for de som er interessert i å lære mer. Vi var veldig fornøyde med Forza Motorsport 2 da vi anmeldte det i 2007, så fremtiden lover godt for racinginteresserte. Spillserien er fortsatt eksklusivt til Xbox. Traileren har vi også funnet til deg:

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction (360/PC)

Dette Splinter Cell-spillet dukket opp i et par pressemeldinger tidlig i 2007 og hadde da en planlagt slippdato i november samme år. Mye vann har rent gjennom både elver, fosser og et og annet verdenshav siden det, men nå skal visstnok spillet være klart for markedet før jul. Spillet tar plass to år etter Splinter Cell: Double Agent (som vi ga 7 av 10).

Foreløpig er det kun en kryptisk webside som er lagt ut fra Ubisoft sin side, men du kan lese mer om historien til Splinter Cell: Conviction på Wikipedia. Du kan også se en gameplay video rett under her:

Alan Wake (360/PC)

Den største nyheten om det svært etterlengtede Alan Wake fra de finske Max Payne-utviklerene Remedy Entertainment var at de endelig hadde en slippdato til oss. Våren 2010 skal du endelig få la deg fange i et mareritt av en thriller, skrevet av ingen andre enn hovedpersonen selv i rollen som suksessforfatter Alan Wake.

Vi har tidligere kikket på Alan Wake og pratet om med utviklerene, og nå kan du selv ta en kikk på videoen under å se på gameplayet som ble vist på E3 i kveld:

Left 4 Dead 2 (360/PC)

Valves glimrende Zombie-spill fra i fjor får allerede en oppfølger. Spillet skal ikke overraskende blir større og enda bedre enn forgjengeren, men bygger på den samme formelen som sørget for at vi smilte fra øre til øre i fjor høst. Fire nye hovedpersoner er involvert, hver med sin unike personlighet og forhistorie. En nyhet fra sist er også at vi får brett som foregår i det blotte dagslys, noe som i følge en forhåndstitt hos Rock, Paper, Shotgun bare gjør det hele enda skumlere. Vi gleder oss!

Crackdown 2 (360)

Crackdown var en perle av et spill som dukket opp fra ingensteds, og endelig har Microsoft bekreftet at vi får en oppfølger. Utvikler er det skotske studioet Ruffian Games, og det skal ikke overraske meg dersom vi får mer av det samme som gjorde det forrige spillet til en suksess. Spillet skal få en utvidet flerspillermodus med mer konkurranse mellom spillerene, men skal også utvide samarbeidsmodusen som fungerte flott i første iterasjon. Vi har ikke sett noen skjermbilder fra selve spillet ennå, men traileren vitner om at det blir en stilisert opplevelse i en tegneseriepreget by:

Halo 3: ODST (360)

Halo-universet er ikke tomt for førstepersonsskytespill enda, ogHalo 3: ODST (Orbital Drop Shock Trooper) plasserer seg pent inn foran historien vi opplever i Halo 3. Det blir mye av det samme som er kjent fra Halo-serien fra tidligere, og du kan nok ikke forvente noen drastiske endringer i oppskriften som har fungert godt tre ganger allerede. I tillegg til å også inneholde tilgang til flerspillerbetaen av Halo: Reach, inneholder også spillet en ny flerspillermodus og tre nye flerspillerkart til Halo 3. Spillet var tidligere kjent under navnet Halo 3: Recon.

Bungie har selv en egen side for Halo 3: ODST, hvor du kan se både en trailer og lese mer om spillet. Vi har alltid vært fornøyde med hva Bungie har levert i spillserien, og ga Halo 3 karakteren 9 av 10. Under er et opptak av traileren fra pressekonferansen på E3 - dessverre med noe tvilsom lydkvalitet.

Halo: Reach (360)

Vi vet dessverre veldig lite om Halo: Reach foreløpig, men vi vet at spillet får en flerspillerdel (noe som ingen kunne ha gjettet) ettersom du får med tilgang til betaen når du kjøper Halo 3: ODST. Det eneste vi har fått se er det samme som vises i videoen under her:

Og dessuten

Microsoft avslørte også Project Natal et system for å kontrollere Xbox 360-en utelukkende med kroppsbevegelser. Vi har en utfyllende nyhetssak om prosjektet som du kan lese for mer informasjon.

Norge får endelig tilgang til direktestrømming av filmer og TV-serier via videosystemet på Xbox 360. Oppløsningen vil være opp til 1080p, også kjent som "FullHD". Det er ikke kjent hvilken bitrate man vil benytte seg av på filmene, så det er vanskelig å si noe om kvaliteten foreløpig. Tilbudet har vært tilgjengelig i USA og England en stund.

Gears of War 2 vil få en ny utvidelse under navnet Dark Corners 28. juli. Oppdateringen vil inneholde syv nye flerspillerkart og et nytt kampanjekart (Road Ruin). Dette er en forenklet utgave av utvidelsen "Gears of War 2: All Fronts Collection" som blir solgt på vanlig måte i butikkene.

Microsoft og Big Park (kjent fra SSX og NBA Street) slipper et gratis bilspill på Xbox Live under navnet Joy Ride. Inntrykket fra traileren tyder på at spillet går i samme retning som det Trackmania gjorde for mange år siden, men uten den samme «realismen». Selv om spillet i utgangspunktet er gratis, så må du pent bla opp småpengene for å kjøpe nye biler og baner (og helt sikkert også oppgraderinger). Traileren til spillet kan du ta en rask titt på her:

Utvidet nedlastingstjeneste

Etter pressekonferansen annonserte Microsoft at de nå også vil åpne for at man kan laste ned hele Xbox 360-spill fra Xbox Live rett til konsollen. Tjenesten vil bli integrert med nedlastingstjenesten som allerede er tilgjengelig på Xbox Live. Prisen skal være sammenlignbar med det du betaler i butikken i dag, men det er ukjent om tjenesten blir tilgjengelig i Norge og hva prisen i tilfelle blir her.

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden