En æra er over for Final Fantasy XI

Nettrollespillet er ikke lenger tilgjengelig på to plattformer.

Square Enix

Square Enix trakk – som planlagt – ut pluggen for Final Fantasy XI-serverne på PlayStation 2 og Xbox 360 31. mars. Dette melder Eurogamer.

Det betyr altså at nettrollespillet er utilgjengelig for spillere på de to plattformene – mens PC-versjonen fremdeles kommer til å være på nett. PlayStation 2-versjonen har greid å holde seg i live siden lanseringen i japan i 2002, mens Xbox 360-versjonen har vært på nett siden 2006.

Konsollspillere kan overføre kontoen sin til PC-versjonen, selv om de ikke eier spillet på plattformen fra før av. Instruksjoner for hvordan man gjør dette er lagt ut på spillets nettsider.

Lang fartstid

Gode gamledager.
Square Enix

Final Fantasy XI var på sin tid et av de første store nettrollespillene ved lanseringen i 2002. Det var det første spillet i serien som gikk vekk fra den historiedrevne enspiller-formen til fordel for en stor sammenkoblet verden: Vana'diel.

Opp gjennom årene har spillet fått fem utvidelsespakker og seks ekstra historier utenom dette.

De siste årene har Square Enix viet mye mer oppmerksomhet til nettrollespillet Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, som på mange måter er arvtageren til Final Fantasy XI.

Vi likte Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ganske godt »

Siste fra forsiden