En æra er over for Final Fantasy XI
(Bilde: Square Enix)

En æra er over for Final Fantasy XI

Nettrollespillet er ikke lenger tilgjengelig på to plattformer.

Square Enix trakk – som planlagt – ut pluggen for Final Fantasy XI-serverne på PlayStation 2 og Xbox 360 31. mars. Dette melder Eurogamer.

Det betyr altså at nettrollespillet er utilgjengelig for spillere på de to plattformene – mens PC-versjonen fremdeles kommer til å være på nett. PlayStation 2-versjonen har greid å holde seg i live siden lanseringen i japan i 2002, mens Xbox 360-versjonen har vært på nett siden 2006.

Konsollspillere kan overføre kontoen sin til PC-versjonen, selv om de ikke eier spillet på plattformen fra før av. Instruksjoner for hvordan man gjør dette er lagt ut på spillets nettsider.

Lang fartstid

Gode gamledager.
Gode gamledager. Bilde: Square Enix

Final Fantasy XI var på sin tid et av de første store nettrollespillene ved lanseringen i 2002. Det var det første spillet i serien som gikk vekk fra den historiedrevne enspiller-formen til fordel for en stor sammenkoblet verden: Vana'diel.

Opp gjennom årene har spillet fått fem utvidelsespakker og seks ekstra historier utenom dette.  

De siste årene har Square Enix viet mye mer oppmerksomhet til nettrollespillet Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, som på mange måter er arvtageren til Final Fantasy XI. 

Vi likte Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ganske godt »

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen