Én million har kjøpt Minecraft til PlayStation 3

Nå er det godt over 34 millioner som eier byggespillet.

Minecraft gjør det godt på PlayStation 3 også.
Mojang

Litt over en måned etter lanseringen av Minecraft på PlayStation 3 har én million kjøpt spillet. Dette fortalte utvikler David Kaplan på Mojangs blogg like før helgen.

– Vi er svært taknemlige for støtte og takker dere for dedikasjonen, og håper dere vil like de planlagte oppdateringene, skriver Kaplan.

Vi blir visst aldri lei av Minecraft.

Slenger man alle versjonene sammen i én stor haug ser vi nå at Minecraft har solgt over 34 millioner kopier på tvers av alle plattformer. Nedslagsfeltet har blitt rimelig bredt etter at det populære spillet først kom til PC i 2011. Konsollutgaver til Xbox 360 og PlayStation 3, samt egne utgaver til mobile plattformer har vært medvirkende i å sikre Mojang de svimlende salgstallene.

Det lover også at spillet skal komme til Xbox One, PlayStation 4 og PlayStation Vita i løpet av året.

God versjon

Minecraft funker godt på konsollene.

PlayStation 3-utgaven av Minecraft ble utviklet av den samme gjengen som sto bak Xbox 360-versjonen i 2012. Studioet ble hyret inn for å tilpasse det erketypiske PC-spillet til konsollene – særlig fikk kontrollsystemet og ryggsekken en overhaling, noe også vår anmelder merket seg.

Man kan si at den økte brukervennligheten veier opp for et mer kronglete grensesnitt og sofaflerspiller veier opp for mangelen på PC-ens MMO-aktige flerspillermodus, var noen av punktene Joachim Froholt merket seg i 2012.

Det populære klossespillet er også kjent for sine omfattende byggeprosjekter.
Visste du at noen har skapt nesten hele Storbritannia i Minecraft? »

Siste fra forsiden