En Space Invaders-film er under utvikling

Warner Bros. har sikret seg rettigheten til filmatiseringen av arkadespillet.

Space Invaders blir til film.

Selv om det er nesten 40 år siden Space Invaders raket inn mynter i arkadehallene har ikke klassikeren mistet pondusen. Det tror i hvert fall ikke filmstudioet Warner Bros. som har sikret seg rettighetene til å lage en spillefilm basert på romskipplaffingen. Dette melder nettstedet The Wrap.

Angivelig skal manusforfatteren og produsenten Akiva Goldsman styre filmingen. Har du ikke hørt navnet før kjenner du kanskje igjen noen av prosjektene Goldsman har jobbet med tidligere – med filmer som I Am Legend, Lone Survivor og Paranormal Activity-serien, samt tv-showet Fringe, på rullebladet burde han ha opparbeidet seg mer enn nok kred til å forsvare jobben.

Det gjenstår å se akkurat hvordan Warner tenker å bygge på det rimelig banale plottet fra spillet. Nå har jo ikke Space Invaders den rikeste mytologien bak seg. Antageligvis blir filmen derfor like tro mot kildematerialet som 2012-filmen Battleship, løst basert på brettspillet med samme navn.

Film + spill = sant

Filmatiseringer av spill er noe som har eksistert i flere tiår nå, med alt fra kalkunen Super Mario Bros. fra 1993 til halvbakte Need for Speed tidligere i år. Akkurat nå glorer nok de fleste mot filmen basert på Warcraft-universet som etter sigende skal komme i 2016. Filmen har vært halvveis i arbeid siden 2007, så det vlir spennende å se hvordan Blizzard og Legendary Pictures hånderer medieskiftet.

Samtidig er det en kjennsgjerning at mange spillfilmer ikke troner høyest på kritiker- og salgslistene. Da Squaresoft prøvde seg på en Final Fantasy-film kalt The Spirits Within rundt tusenårskiftet endte det nesten i katastrofe for spillstudioet. Kalkunen kostet 137 millioner dollar å lage, mens billettinntektene kun greide å demme opp for om lag to tredjedeler av dette.

Nylig kom det en film som skulle ta for seg spillmediet som kulturform.
Vår anmelder ble ikke helt overbevist av Video Games: The Movie »

Siste fra forsiden