En uforglemmelig kinotur

I den Buddhistiske tro er livet kun en streben etter nirvana, altså en tilstand av total lykke og tilfredshet. Om mulig kan en opplevelse som dette bringe deg ett steg nærmere.

Vi fikk nemlig en spillerfaring helt utenom det vanlige da vi inntok Ski Kino med Xbox og PlayStation 2. Vårt oppdrag gikk i hovedsak ut på å koble oss opp mot kinoanlegget for en heftig flerspilleropplevelse. Testpanelet bestod av Gamer.nos egne Tor-Steinar Tangedal og Peter Kihlman, samt et lite utvalg venner og bekjente. Etter litt teknisk trøbbel i startfasen var vi endelig i gang. Første rekke med spillere satt parate, lente seg tilbake i lenestolene og kastet seg hodestups inn i Xboxens verden. Alle vet at konsollspill er fryd og gammen, men når hele rommet er som en gigantisk TV blir det så en bobler over av lykkerus.

Alt kan skje på kino Hele kinoturen startet som en vanlig kinodag. Vi møttes til avtalt tid og sted uten større dramatikk, og dro mot kinoen. Ved ankomst møtte vi ytterligere noen venner og alle gikk samlet inn. Hittil virket det hele ganske allminnelig og udramatisk, men så kom vendepunktet som bekreftet at vi var kommet til himmels. Istedenfor en trang kinosal fylt til bristepunktet med bråkete gutter og fnisete jenter, blir vi møtt av en tom sal. Alt det er å se er teknikeren som går foran oss, 56 sitteplasser og en PlayStation 2-maskin helt foran ved lerettet. Det hele føltes nesten uvirkelig og små gledeshyl piplet ut av oss idet vi løp ned til kontrollene.

Hvordan havnet vi så i denne himmelske situasjon? Vi fikk nemlig nyss om at kinosentre rundt om i Norge, deriblant Ski Kino, tilbyr utleie av kinosaler til ivrige spillere. Det hørtes for godt ut til å være sant, men vi fikk ryktene bekreftet. Salene leies ut for 550 kroner timen, når de står ubrukt. Vi fikk plass i Ski Kinos luksussal, kremjuvelen innen norsk kino. Regulerbare skinnstoler med koppholder, lekkert design, komfort og så mye benplass du måtte ønske.

Det å koble en konsoll til et kinoanlegg er en idé god nok for nominasjon til Nobels pris. Det sies at lyden er halve opplevelsen, så når mange tusen watt trykker seg inn i øregangene og den resterende halvparten er mange kvadratmeter med skjerm, blir opplevelsen stor. Så stor at det herved advares mot å låne fra seg spillkontrollen til medspillere, grunnet faren for å ikke få den i retur. Å spille flerspiller i sofaen hjemme er gøy, dette var derimot helt vanvittig. Det blir en helt annen atmosfære i en slik setting. Selv merket jeg behovet for en tur på toalettet tidlig på dagen, men måtte trippe tålmodig i stolen, da jeg nektet å forlate kontrollen. Frykten for å gå glipp av et eneste sekund var overbærende.

Testpanelet prøvde et utvalg av populære spill, deriblant flerspillerfavoritter som Halo (Xbox) og FIFA 2004 (PS2). Vi fikk også spilt gamle Nintendo 8-bits gullkorn, til vill jubel fra glade nostalgikere. For andre som har forstått hvilken verdifull investering av fritid dette er, kan vi anbefale å prøve spill som Halo (Xbox), Crimson Skies (Xbox), RalliSport Challenge (Xbox) og FIFA 2004 (PS2). Det skal nevnes at når et anlegg som dette møter Need For Speed, som faktisk er laget med THX-lyd blir det lett bakoversveis på alle tilstedeværende. Det skal vanskelig gjøres å kunne tilbringe en søndag på bedre måte, for når Norges mest luksuriøse kinosal kombineres med en konsoll og skaper Norges råeste spillopplevelse, da er livet jammen godt å leve.

Etter mange timer med frenetisk trykking var det på tide å vende snuten hjemover. Vi hadde spilt så svettetoktene meldte seg, men nå var det hele over. Selv ble undertegnede sittende igjen med en tomhetsfølelse ikke helt ulikt slik en føler etter sommerferien. Det skal sies at en spilldag som dette vil koste ganske mye, men for hardbarkede tilhengere av konsollspill er det uten tvil verdt pengene. Slå hull på sparegrisen, samle sammen et utvalg venner og kom dere på kino!

Her kan du spille TV-spill i kinosalen:

  • Kino 1 Sandvika: 750 kroner for 1,5 timer, deretter 500 kroner per time.
  • Ski Kinosenter: 750 kroner for 1,5 timer, deretter 500 kroner per time.

Gamer.no er mer enn gjerne interessert i tips fra lesere som kjenner til andre lignende tilbud rundt om i Norges land. Kjenner du til et kinosenter som tilbyr spilling på lerretet, så sender du et tips med informasjon til tips@gamer.no.

Siste fra forsiden